Τα Μονοπάτια μιας Παράστασης - Εργαστήριο για το Ρυθμό του Λόγου, της Κίνησης και του Χώρου

photo_workshop

Ένα διήμερο σεμινάριο από τους performers/μουσικούς

Eilon Morris και Ζωή Κατσιλέρου

 

Μία παράσταση συνιστά τη σύνθεση των ρυθμών της φωνής, της κίνησης, του χώρου που μας περιβάλλει. Η δημιουργική διαδικασία συμπεριλαμβάνει τον πειραματισμό γύρω από τους τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ρυθμοί σχετίζονται μεταξύ τους, με εμάς σαν ηθοποιούς και με τον κοινό. Πώς κινούμαστε στον χώρο και πώς οι καθημερινές μας εμπειρίες επηρεάζουν τους τρόπους με τους οποίους φτιάχνουμε θέατρο? Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο, θα εξερευνήσουμε τους ρυθμούς της φωνής, της κίνησης και του χώρου ως εργαλεία για την εκπαίδευση του ηθοποιού αλλά και σαν τρόπους για να φτιάξουμε μια παράσταση. Η μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε προέκυψε από την δημιουργική διαδικασία της παράστασης «Μία μέρα και Ενάμισης χρόνος», και είναι εμπνευσμένη από τεχνικές της μουσικότητας της φωνής και της κίνησης, καθώς επίσης από πλευρές της Ψυχογεωγραφίας και της αστικής περιπλάνησης.

Τα πρωινά των σεμιναρίων θα έχουν σωματικό και φωνητικό training και καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων πάνω στο ρυθμό, τον αυτοσχεδιασμό και το λόγο. Τα απογεύματα θα προσφέρουν την ευκαιρία για χρήση αυτών των τεχνικών ως τρόπους δημιουργίας παραστατικού υλικού. Ως μέρος της διαδικασίας, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να περπατήσουν μέσα στην πόλη, να καταγράψουν την εμπειρία τους και έπειτα να τη χρησιμοποιήσουν σαν ερέθισμα για τη δημιουργία μιας παράστασης.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 2 & 3 Ιανουαρίου 2017

Ώρες: 9:30-17:30 (1 ώρα διάλειμμα)

Χώρος BlackBox

Λεωφόρος Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2,

Θεσσαλονίκη

 

Τιμή: 65€

Προκαταβολή: 30€

Το σεμινάριο αφορά ηθοποιούς, χορευτές, performers και σπουδαστές δραματικών σχολών. Θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με μετάφραση από τους διδάσκοντες. Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε στο [email protected].

  Η προθεσμία για προκαταβολή είναι στις 23/12/2016.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο Υποκριτικής στο BlackBox με τον Αργύρη Ξάφη
Επόμενο άρθροWorkshop για ενήλικες βασισμένο στα τέσσερα βασικά έργα του Τσέχωφ που καταλήγει σε παράσταση