Τελετή βράβευσης για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από την Ένωσις Σμυρναίων

Η Ένωσις Σμυρναίων βραβεύει
το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
και την παράσταση
«ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»
την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του
Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Ένα υπερθέαμα-φόρος τιμής στις χαμένες, αλλά αλησμόνητες, πατρίδες. Ένα ταξίδι στη Σμύρνη, τη Σμύρνη της προσφυγιάς και του ξεριζωμού. Η παράσταση που συγκλόνισε πάνω από 150.000 θεατές, κέρδισε επάξια τον χαρακτηρισμό: «παράσταση της δεκαετίας» και συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία.
Για το λόγο αυτό, η Ένωσις Σμυρναίων θεωρεί υποχρέωσή της να τιμήσει την Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κα Σοφία Εφραίμογλου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Εφραίμογλου, καθώς και την κα Μιμή Ντενίση για τη δημιουργία μιας παράστασης, που αναδεικνύει μια εξαιρετικά ευαίσθητη πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα.
Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Αντιγόνη».
Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Ένωσις Σμυρναίων: «Η παράσταση επανέφερε στη μνήμη όλων των Ελλήνων την ανέμελη ζωή και την τραγική καταστροφή της Σμύρνης, μιας πόλης-σύμβολο του Μικρασιατικού Ελληνισμού και αναβίωσε το κλίμα, τον παλμό και τον πόνο μιας, πραγματικά, οδυνηρής για την Ελληνική Ιστορία περιόδου».
«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμάς και αποτελεί μεγάλη τιμή, το γεγονός ότι η Ένωσις Σμυρναίων, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο Σύλλογο Μικρασιατών και μετρά πάνω από 80 χρόνια πορείας, αποφάσισε να βραβεύσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και την παράσταση ΄Σμύρνη μου αγαπημένη΄. Το Ίδρυμα υλοποίησε την παράσταση έχοντας επίγνωση του ρόλου, αλλά και της ευθύνης του, ως χώρου Πολιτισμού που έχει ως κύριο άξονα να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση. Η εμπειρία μας υπήρξε πολύτιμη και ελπίζουμε η παράσταση αυτή να είναι ένα μόνο μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας» δήλωσε η Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Σοφία Εφραίμογλου.

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300
http://www.facebook.com/smyrnh.moy.agaphmenh
Περισσότερες πληροφορίες: κα Αννίτα Βορεάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Τ. 212 254 0444, e-mail: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ για νέους δημιουργούς! “Φτερά στους νέους δημιουργούς”
Επόμενο άρθροΣΕΜΙΝΑΡΙΟ [μέθοδος viewpoints] με την Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου