Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων

Actors reading their scripts on stage in theatre

Τζον Στάινμπεκ

Συγγραφέας

Το θέατρο είναι ο μόνος θεσμός στον κόσμο που πεθαίνει για 4.000 χρόνια αλλά δεν υπέκυψε ποτέ. Απαιτεί σκληρούς και αφοσιωμένους ανθρώπους για να το κρατήσουν ζωντανό.

Έναρξη Εργαστηρίων: 15 Νοεμβρίου 2020.

Από τις Αρχαίες Ελληνικές Τραγωδίες μέχρι τον Σαίξπηρ και το σύγχρονο θέατρο, ο άνθρωπος δεν έχει σταματήσει να ερευνά τη φύση του, τον εαυτό του και το πνεύμα του. Κάνουμε θέατρο αποζητώντας την ελευθερία της έκφρασης και την ευγένεια της ψυχής. Στο Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, η τέχνη του θεάτρου εκφράζει τη δύναμη της προσπάθειας κάποιου να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι, να το κατανοήσει και να το σεβαστεί.

Με απλά λόγια στο θεατρικό εργαστήρι του θέατρου ΔΡΟΜΟΣ εκπαιδεύουμε την ψυχή και γινόμαστε άνθρωποι.

Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων απευθύνεται σε όσους αγαπάνε το θέατρο και αποζητούν μια άμεση επαφή με αυτό, χωρίς να έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή με τον κόσμο του θεάτρου μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, θα προσπαθήσουμε μαζί να προσεγγίσουμε τη τέχνη του Θεάτρου και ίσως αγαπήσουμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας μέσα από την συνολική θεατρική διεργασία. Στο τέλος του εργαστηρίου όλοι εσείς, οι φίλοι του ΔΡΟΜΟΥ που συμμετέχετε στο θεατρικό εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης  παράστασης τον Ιούνιο.

Κόστος Εργαστηρίου: €60 ευρώ ανά μήνα (5 ώρες την εβδομάδα κάθε Κυριακή και ώρες 11:00 με 16:00)

Διδάσκονται:

  • Υποκριτική – Μέθοδος Στανισλάφσκι
  • Ανάλυση Χαρακτήρα
  • Ανάλυση Έργου
  • Σκηνοθεσία και Ηθοποιός
  • Αυτοσχεδιασμός
  • Θεατρικό τραγούδι

*Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

  • Ιστορία Θεάτρου

Για την εγγραφή στο θεατρικό εργαστήρι και την παρακολούθηση των μαθημάτων, δεν απαιτούνται εξετάσεις και δεν υποβάλλονται οι σπουδαστές σε καμία οντισιόν.

* Το μάθημα Ιστορίας θεάτρου παραδίδεται εξ αποστάσεως online μέσω skype ή zoom κάθε Δευτέρα 17:00 – 19:00

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω της υγειονομικής συνθήκης COVID19, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στα τηλέφωνο 210 88 18 906 & 6977 44 84 23 ή να στείλετε τα στοιχεία σας και το βιογραφικό σας στο [email protected] μέχρι τις 13/11/2020. Το ανώτατο όριο των συμμετοχών το έχουμε ορίσει στα 15 άτομα.

Οι συμμετέχοντες στο θεατρικό εργαστήριο θα έχουν εκπτωτικά κουπόνια για τις παραστάσεις του θεάτρου “ΔΡΟΜΟΣ” καθώς και έκπτωση στην παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων.

Εγγραφές γίνονται μόνο διαδικτυακά μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2020.

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή διεξαγωγή των προβών & εργαστηρίων/ σεμιναρίων αναφορικά με τον COVID-19.

Ώρες και Μέρες: Κάθε Κυριακή 11:00 με 16:00
Κόστος Εργαστηρίου: €60
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή από καλλιτέχνες και συντελεστές στο ΥΠΠΟΑ σχετικά με τις συναντήσεις της Λίνας Μενδώνη με «προσωπικότητες» από τους καλλιτεχνικούς κλάδους
Επόμενο άρθροΘεατρικό Εργαστήρι Ηθοποιών