θεατρικό εργαστήρι με την ηθοποιό Ελένη Νιωτάκη και τον δραματουργό Κωνσταντίνο Αβράμη

«ανωφερής πανικός»

Η Ομάδα Θέατρο Πρόταση οργανώνει το εργαστήρι «ανωφερής πανικός» από 29 Απριλίου. Προεκτείνοντας την ακαδημαϊκή τους έρευνα πάνω στο τελετουργικό θέατρο, ο δραματουργός Κωνσταντινος Αβράμης και η ηθοποιός Ελένη Νιωτάκη προσφέρουν ένα εργαστήρι υποκριτικής με αντικείμενο τη συγκρότηση ενός χορού τραγωδίας. Μέσα από μία διαδικασία 40 ωρών (5 εβδομάδων/10 συναντήσεων) θα εδραιώσουμε έναν κοινό σωματικό και φωνητικό κώδικα και θα προχωρήσουμε στην προετοιμασία σύντομης παρουσίασης. με αφορμή τις πρώτες απόπειρες αναβίωσης της τραγωδίας (isadora duncan, εύα palmer―σικελιανού, ted shawn), επιλέξαμε να ασχοληθούμε με δύο Αισχύλεια χορικά και ένα απόσπασμα λυρικής ποίησης. Στο πλαίσιο του training, θα μας απασχολήσουν τα ερωτήματα:


πως επιτυγχάνεται συνοχή χωρίς εξάλειψη της ατομικότητας;
ποιες είναι οι προϋποθέσεις για έναν συμπεριληπτικό χορό;
ποιες πολιτικές εγκυμονούνται στην ομάδα;

Αντλούμε εργαλεία από μία πληθώρα θεατρικών τελετουργικών παραδόσεων (μέθοδος Τερζόπουλου, Suzuki, τελετουργικό θέατρο της Βαλτικής και παραθεατρικές παραδόσεις της ανατολικής Αφρικής) για να εμβαθύνουμε στη γεωμετρία του χώρου, τη διάνοιξη του χρόνου, την αναπνοή και τις μη-επινοημένες μυικές παρορμήσεις. το εργαστήρι εντάσσεται στον προγραμματισμό της Ομάδας Θέατρο Πρόταση και αποτελεί μέρος της έρευνας «πολιτική δραματουργία και τελετουργική υποκριτική».


το εργαστήρι απευθύνεται σε σπουδαστές/τριες δραματικών σχολών, σχολών χορού, επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές/τριες, και ανθρώπους με προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες

διάρκεια: 5 εβδομάδες (40 ώρες) | έως 28 μαΐου
συχνότητα: κάθε σάββατο και κυριακή, 11:00―15:00
έναρξη: Σάββατο 29 απριλίου στις 11:00
κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ / 40 ευρώ προκαταβολή

εγγραφές ως την τρίτη 18 Απριλίου, εδώ: https://forms.gle/nEbouXkuWnHNPLSTA
για περαιτέρω πληροφορίες: +306978691158 ή μέσω mail: [email protected]

βιογραφικά συντελεστών
η ελένη νιωτάκη είναι ηθοποιός και φιλόλογος. υπήρξε επί σειρά ετών μέλος και συντονίστρια της θεατρικής ομάδας ΔρΥς. είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του θεάτρου τέχνης Καρόλου Κουν, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βασισμένα στο σύστημα Στανισλάφσκι και τη Μέθοδο Στράσμπεργκ και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το διεθνές εργαστήριο «η μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου». έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις (Το ξύπνημα της άνοιξης, Εντελώς αναξιοπρεπές, Η αυλή των θαυμάτων, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; κ.ά.), ενώ έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στις παραστάσεις Εκκλησιάζουσες και Στην οδό Φρυνίχου… ξανά

ο κωνσταντινος αβράμης είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού comparative dramaturgy and performance research (φρανκφούρτη/ελσίνκι). έχει σπουδάσει φιλοσοφία στο εκπα, υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας ΔρΥς και έχει παρακολουθήσει εργαστήρια υποκριτικής και θεατρικής γραφής (μιχάλης κακογιάννης, θέατρο πορεία). έχει παίξει σε παραστάσεις και έχει συντονίσει τα εργαστήρια «το εντελεχές κείμενο» και «βακχεία, αναρχία, queerness» είναι συνιδρυτής της Ομάδας Θέατρο Πρόταση και έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις Noigandres. ιστορίες σεξισμένης παιδικότητας (πρωτότυπο κείμενο) και Μηχανή_kafka (διασκευή)

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού για το 10ο καλλιτεχνικό Summer Camp των "Μορφών έκφρασης"
Επόμενο άρθροΗ "Νόρα" εγκαινιάζει τη 10η θεατρική ολυμπιάδα στην Ουγγαρία