Νέο θεατρικό έργο | «Το συνέδριο της Σαμοθράκης» του Γεράσιμου Δρακάτου

Ξεκινάει μία νέα στήλη στη σελίδα www.theatromania.gr όπου ένας συγγραφέας θα μπορεί να δημοσιεύει πληροφορίες για το θεατρικό του έργο, άπαιχτο ή όχι, με σκοπό να το δει κάποιος σκηνοθέτης ή παραγωγός που θα τον ενδιέφερε να το ανεβάσει στη σκηνή.

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να στείλει email στο [email protected]

Ξεκινάμε με το «Το συνέδριο της Σαμοθράκης» του Γεράσιμου Δρακάτου.

Το θεατρικό έργο «Το συνέδριο της Σαμοθράκης» αναφέρεται στην χρονική περίοδο του Τρωικού πολέμου. Έχει δομηθεί γύρω από την ιδέα ότι ο εν λόγω πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποτραπεί μέσω της εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης, την οποία και παρουσιάζει. Αναγνωρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως επηρεάζουν με τον τρόπο τους, τις εξελίξεις. Τους διακρίνει σε φιλοπόλεμους και ειρηνόφιλους. Δέχεται ότι ο καθένας τους έχει τα ιδιαίτερα και κατανοητά κίνητρά του, βάσει των οποίων κατατάσσεται αυτοβούλως και δρα υπέρ της ειρήνης ή υπέρ του πολέμου. Το επιμύθιο του έργου είναι η πίστη του συγγραφέα πως εάν εκείνος ο αρχέτυπος πόλεμος μπορούσε να αποσοβηθεί χάρη σε μια έξυπνη ιδέα, τότε το ίδιο ισχύει και για τις σύγχρονες εμπόλεμες συγκρούσεις.

Διαβάστε παρακάτω μία από τις σκηνές του έργου:

Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Διοίκησης και Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ με την Προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο«ΜΠΑΛ you…!!»