Θέατρο της κούκλας

Το «Θέατρο της Κούκλας» του Τάκη Σαρρή για την φετινή περίοδο 2016 -2017 έχει διαμορφώσει το πρόγραμμα των Κυριακάτικων παραστάσεων του με παραστάσεις κουκλοθέατρου και καραγκιόζη. Στο μικρό κουκλίστικο θεατράκι της οδού Ψαρουδάκη στα Κάτω Πατήσια μικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επικοινωνία με τις σπουδαίες τέχνες του κουκλοθέατρου και του θεάτρου σκιών μέσα από ποιοτικές και υψηλού επιπέδου παραστάσεις.
Το «Θέατρο της Κούκλας» έχει μια 39χρονη πορεία στο χώρο του κουκλοθέατρου με σπουδαίες παραστάσεις και για παιδιά και για μεγάλους. Επιλέγει λοιπόν φέτος και φιλοξενεί στο θεατράκι του το κουκλοθέατρο «Καραμπόλα» και το θέατρο σκιών «Θερσίτης» του Αιγινήτη καραγκιοζοπαίχτη Ανδρέα Δερμάτη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα: κουκλοθέατρο «Καραμπόλα» με το έργο: «Ένας δράκος στην κάλτσα μου».

Ο μικρός Λέανδρος ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στο δωμάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει και γίνεται τόσο μεγάλος, που παίρνει το σπίτι στην πλάτη του και πετάει μακριά. Όταν ο μπαμπάς γυρίζει απ’ τη δουλειά διαπιστώνει ότι το σπίτι έχει κάνει φτερά! Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί μεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήματος.

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 11 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Οι δάσκαλοι που δίδαξαν, ενέπνευσαν και εμπνέουν την ομάδα μας: Τάκης Σαρρής, Καίτη Μπούλη, Rene Baker, Νίκος Τόμπρος. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα. Μέλος της UNIMA Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου.

Κάθε δεύτερη και Τρίτη Κυριακή: θίασος σκιών «Θερσίτης» με νέο έργο κάθε φορά

Ο θίασος σκιών "Θερσίτης" του Ανδρέα Δερμάτη γεννήθηκε το 1998 στην Αίγινα Έχει ανάψει τις λάμπες του σε πολλά φεστιβάλ και διοργανώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σκορπώντας το γέλιο και την χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Μότο του Ανδρέα Δερμάτη είναι: ”Η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε γέλιο στο κόσμο για να καθαρίζει το μυαλό του, από τα βάσανα, και να σκέφτεται καλύτερα. ”

Τελευταία Κυριακή του μήνα : «Θέατρο της Κούκλας» του Τάκη Σαρρή με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τα έργα:

1)«Μα … είμαι μία αρκούδα» (Οκτώβριος)
Ένα παραμύθι για μια αρκούδα που όλοι γύρω της προσπαθούν να την πείσουν ότι δεν είναι αρκούδα. Για πόσο όμως θα μπορεί να πάει κόντρα στην φύση της; Ένα πολύ τρυφερό έργο με οικολογικό περιεχόμενο. Διάρκεια 50’

2)«Τα τρία γουρουνάκια» (Νοέμβριος)
To Κλασσικό παραμύθι δοσμένο με πολύ χιούμορ και έναν κακό λύκο που γίνεται συμπαθής σε όλους...Διάρκεια 45’

3)« Ο Ευτικός και το χαμένο χαμόγελο» (Δεκέμβριος)
Ο Ευτικός είναι ένας περιπλανώμενος και ευφάνταστος κατασκευαστής και επισκευαστής παιχνιδιών. Με αφορμή ένα κοριτσάκι που του ζητάει να βρει το χαμόγελο που έχει χάσει το κουκλάκι της, ο Ευτικός συζητάει με τα παιδιά μεγάλες αλήθειες για την ζωή και για την τέχνη μέσα από το κουκλοθέατρο, όπως ένας παππούς συζητάει με τα εγγόνια του. Διάρκεια 55’

4)« Ο Ευτικός συναντάει τον Πινόκιο» (όλο το 2017)
Ο Ευτικός (περιπλανώμενος κουκλοπαίκτης – κατασκευαστής , επιδιορθωτής παιχνιδιών και κούκλων) επιστρέφοντας στο εργαστήριο του βρίσκει σε ένα σκουπιδοτενεκέ ένα ταλαιπωρημένο ξεχαρβαλωμένο κουκλάκι . Είναι ο Πινόκιο που στο πρόσωπο του Ευτικού ξαναβρίσκει τον Πατερούλη του που τον πρωτοέφτιαξε τον Μαστρο-τζεπέτο. Ο Τζεπέτο παίρνει το κούκλο στο εργαστήριο του τον περιποιείται μαζί με την γυναίκα του και την κόρη του και ο Πινόκιο του διηγείται μερικές από τις περιπέτειες της πολυτάραχης ζωής του. Διάρκεια μία ώρα

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ»

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ» δημιουργήθηκε από τους κουκλοπαίχτες Τάκη και Μίνα Σαρρή το 1978. Από τότε και μέχρι σήμερα λειτούργησε χωρίς διαλείμματα και προσπάθησε να δώσει μιαν άλλη πνοή στο χώρο του κουκλοθέατρου.
Βασικός σκοπός του είναι κυρίως οι προσεγμένες παραστάσεις με διάφορα είδη κουκλών για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια.
Ο πειραματισμός και η αναζήτηση είναι μια άλλη παράμετρος της δουλειάς του Θ.τ.Κ που οργανικά ενσωματώνεται στις παραστάσεις.
Κατά καιρούς δίνει και παραστάσεις που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.
Έχει πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Σουηδία, Φιλανδία, Αγγλία, Βέλγιο ).
Ακόμη έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις , συμπόσια, διαλέξεις, εκθέσεις , μαθήματα και εργαστήρια κουκλοθέατρου για παιδιά και ενήλικες . Πολλοί κουκλοπαίκτες έχουν υπάρξει μαθητές του εργαστηρίου του Τάκη Σαρρή .
Εδώ και χρόνια παίζει κυρίως για σχολεία στο μικρό θεατράκι που δημιούργησε στην οδό Ψαρουδάκη 34 στα Κάτω Πατήσια.

Ώρα έναρξης: 12 μεσημέρι

Πληροφορίες –κρατήσεις: 210 8323714