Θίασος Ηλία Καρελλά: 1821 Η Επανάσταση και οι Ήρωες

1821
Η Επανάσταση και οι Ήρωες

Ο Ηλίας Καρελλάς δίνει ζωή με τις εικόνες του στα κείμενα της Κατερίνας Καρόγιαννη, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, στο νέο βιβλίο για παιδιά από τις εκδόσεις Susaeta!

Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης καλεί τα Κολλητήρια σε ένα μάθημα Ιστορίας που θα τους μείνει αξέχαστο. Η πιο ξακουστή φιγούρα του θεάτρου σκιών ρίχνει φως στα πρόσωπα και τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 μέσα από μια ολοζώντανη αφήγηση, απαντώντας ταυτόχρονα στις απορίες των παιδιών: τι είναι επανάσταση, πώς περνούσαν οι Έλληνες κατά την Τουρκοκρατία, ποιοι είχαν την ιδέα του ξεσηκωμού αλλά και ποιοι ήρωες πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες μάχες.

Ο Ηλίας Καρελλάς αναφέρει για το βιβλίο:

«Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, οι ζωντανές παραστάσεις και τα αφιερώματα για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση που είχα προγραμματίσει, ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Αντί για μια διαδικτυακή μετάδοση, προτίμησα να μιλήσω στα παιδιά για το 1821 με ένα βιβλίο. Το ευφάνταστο αλλά και μεστό κείμενο της Κατερίνας Καρόγιαννη μου έδωσε έμπνευση για να ζωγραφίσω τις εικόνες της Επανάστασης και των Ηρώων, όπως εκείνη τις διηγείται, αλλά και όπως θα ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια ενός μικρού παιδιού».

Πληροφορίες:

SUSAETA ΕΛΛΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Ντάλιας 30, 13677 Αχαρνές Τ 2108145740-1 F 2108140170
E [email protected] W www.susaeta.gr
Υποκατάστημα: Ακαδημίας 85, 10678 Αθήνα Τ 2103801067 E [email protected]

Από τις εκδόσεις Susaeta κυκλοφορoύν επίσης τα βιβλία:

Άκουσε Καραγκιόζη
Ακουσε τους Όρνιθες με τον Ηλία Καρελλά
Χρωματίζω τον Καραγκιόζη 1
Χρωματίζω τον Καραγκιόζη 2

Προηγούμενο άρθροΚΘΒΕ | 8 άνδρες υμνούν τη γυναίκα σε Online μετάδοση τη Δευτέρα 8 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΤο Σωματείο Ανώτερων Δραματικών Σχολών Α.Ι.ΔΡΑ.Σ.Ε. στηρίζει τα θύματα κακοποίησης