Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 (102 FM & 9,58 FM)

Ιστορίες Δρόμου για Λοξούς Ρομαντικούς*», μια εκπομπή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 (σε κοινή αναμετάδοση 102 FM & 9,58 FM).

Η Μάρα Τσικάρα και ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης, υποδύονται τους ρόλους των αφηγητών/ραδιοφωνικών παραγωγών, στην παράσταση της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα… on the road», που παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών, καθημερινές για σχολεία και κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. για το κοινό.

Κρατώντας αυτούς τους ρόλους, θα βρεθούν στα μικρόφωνα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, συστήνοντας με τον δικό τους τρόπο στους ακροατές τις θεατρικές παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 Με αφορμή μια διαφορετική παράσταση κάθε φορά, θα δημιουργούν ένα ραδιοφωνικό σύμπαν από λόγο και μουσική, προσκαλώντας στο στούντιο ήρωες του έργου- όχι όμως με την ιδιότητα του ηθοποιού. Διαφορετικοί ηθοποιοί, σε κάθε εκπομπή, προσκεκλημένοι ως ρόλοι, θα δραπετεύουν από το σανίδι για να μοιραστούν μουσικές επιλογές και σκέψεις πέρα από το θεατρικό κείμενο.

 

«Ιστορίες Δρόμου για Λοξούς Ρομαντικούς*»

Μια εκπομπή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3 (102 FM & 9,58 FM)

Ημερομηνία έναρξης: Τρίτη 20 Οκτωβρίου

Κάθε Τρίτη 7-8 το απόγευμα

Επιμέλεια: Γιάννης Τσολακίδης.

*όπου λοξός ρομαντικός: όλοι εκείνοι που «τις νύχτες σχεδιάζουν έκτακτα δρομολόγια τραίνων για κείνους που άργησαν» (Τάσος Λειβαδίτης)

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτά μαθήματα κα παρουσιάσεις σεμιναρίων στο "Μικρό Πολυτεχνείο"
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου-Προγραμματισμός παραστάσεων 2015-16 στο "θέατρο της οδού Κυκλάδων"