Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Κώστα Μπάση

Η οικογένεια του ΚΘΒΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Κώστα Μπάση, έναν σπουδαίο ηθοποιό που ανήκε στο δυναμικό του για πολλά χρόνια και «κόσμησε» τις παραστάσεις του με το ταλέντο και τη σεμνότητά του.

Ο Κώστας Μπάσης έφυγε, έχοντας διαγράψει μια μακροχρόνια και συνεπή διαδρομή στη θεατρική τέχνη. Η τελευταία συνεργασία του με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους το 2013, όπου ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Κώστας Μπάσης γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1947. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έχει συνεργαστεί εκτός από το ΚΘΒΕ, με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου κ.ά.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ άλλων: «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Τρεις χάριτες», «Εμείς κι εμείς», «Με 2 Μαμάδες». Έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους σε πολλές θεατρικές παραστάσεις: Ερωτόκριτος, Μυρίνη («Λυσιστράτη»), Ερμής («Πλούτος»), Πανάρετος («Ερωφίλη»), Άμλετ, Αστρώφ («Ο θείος Βάνιας»), Μαλβόλιο («Δωδέκατη νύχτα»), Πίτσαμ («Η όπερα της πεντάρας»), Οδυσσέας («Οδύσσεια»), Αιακός («Βάτραχοι»), Δάσκαλος («Παραμύθι χωρίς όνομα»), Ορέστης («Ηλέκτρα»), Ζαρλάς («Φον Δημητράκης»), Σολιόνι («Οι τρεις αδελφές»), Κάμιλος («Χειμωνιάτικο παραμύθι»), Νουρήμπεης («Καπετάν Μιχάλης»), Λογιότατος («Βαβυλωνία»), κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ στις εξής παραστάσεις:

Προηγούμενο άρθρο"Έφυγε" η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Κάποιος να με προσέχει"