Η Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και η Μαριτίνα Πάσσαρη οργανώνουν νέο εργαστήριο

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Β ΣΚΗΝΗ
Δελτίο Τύπου
 
Φθινόπωρο και χειμώνας στην Κυψέλη
Σεμινάριο με την Μαριτίνα Πάσσαρη
Από 10 Νοεμβρίου 2017 έως 26 Ιανουαρίου 2018
 
Μετά την επιτυχία του εργαστηρίου «Άνοιξη και Καλοκαίρι στην Κυψέλη», η Β’ Σκηνή του ΘεάτρουΟδού Κεφαλληνίας και η Μαριτίνα Πάσσαρη οργανώνουν νέο εργαστήριο με τίτλο «Φθινόπωρο και Χειμώνας στην Κυψέλη».
Το εργαστήριο ειναι ανοιχτό σε όλους (παλιούς και νέους συμμετέχοντες) μετά από αποστολή βιογραφικού στη διεύθυνση info@kartproductions.gr,  ως τις 5 Νοεμβρίου.
Το εργαστήριο περιλαμβάνει 10 συναντήσεις, κάθε Παρασκευή 3μμ-7μμ στη Β’ Σκηνή του ΘεάτρουΟδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 18), από 10 Νοεμβρίου 2017 έως 26 Ιανουαρίου 2018 (εκτός 22/12 και 29/12).
 
Περιγραφή του εργαστηρίου
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξερεύνηση της σχέσης της κίνησης, της γραφής, του αυτοσχεδιασμού και της επινόησης με τη λειτουργία του ηθοποιού στο σύγχρονο θέατρο, στο devised theatre, αλλά και στην αντιμετώπιση και δημιουργία των ρόλων. Ασκήσεις (κίνησης, φωνής, σώματος και λόγου), αυτοσχεδιασμοί (βασικοί ή με πιο σύνθετες συνθήκες) αλλά και εργασία σε πρωτότυπα, θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα θα μας απασχολήσουν σε αυτή τη φάση των συναντήσεων. Θα συνδυάσουμε την ερευνητική, πρωτότυπη και επινοητική δουλειά πάνω στην Κυψέλη (πρόσωπα, εικόνες, σκηνές) με μύθους, σκηνές και μονολόγους από το έργο του Σέξπηρ (κυρίως από τα: Άμλετ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και Οθέλλος). Η δουλειά μας ως μια παράσταση εν εξελίξει θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου.

Κόστος συμμετοχής εργαστηρίου: 160ευρώ+ΦΠΑ
 
Μαριτίνα Πάσσαρη
Ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης στο θέατρο και τον κινηματογράφο. 'Εχει διδάξει υποκριτική με έμφαση στο σωματικό θέατρο, στην τεχνική του λόγου, στον αυτοσχεδιασμό και στην επινόηση και δημιουργική γραφή. Από το 2009 ώς το 2013 ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια σπουδών στη Σχολή του Εθνικού θεάτρου.
Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει έργα από το σύγχρονο ρεπερτόριο όπως Το δόντι του εγκλήματος του Σαμ Σέπαρντ στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος (2002), το Νεκρή Φύση σε Χαντάκι (2007) του Φάουστο Παραβιντίνο στο Φεστιβάλ Αθηνών, έχει δημιουργήσει πρωτότυπες παραστάσεις πάνω σε κλασικά κείμενα όπως οι  Ελαφροΐσκιωτοι του Παπαδιαμάντη (μια παράσταση με μερικούς από τους σπουδαστές της του Α΄ έτους της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παραγγελία του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσουπου μετά την Καβάλα όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά,  επαναλήφθηκε το χειμώνα 2011-2012 στην Αθήνα και την Άνοιξη 2012 στη Θεσσαλονίκη), έχει διασκευάσει δημιουργικά κλασικούς όπως τη Φαίδρα του Ρακίνα στην παράσταση για δυο γυναίκες με την ονομασία Πολύ αργά Φαίδρα το 2014.
Έχει γράψει σενάρια για ταινίες και τηλεταινίες.'Εχει σκηνοθετήσει μια μεγάλου   και 4 μικρού μήκους ταινίες που έχουν ταξιδέψει και βραβευτεί σε φεστιβάλ με πιο πρόσφατη τη μικρού μήκους Σπίτι με κήπο, το 2015, παραγωγή ΕΡΤ, που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ταινίες Μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Bridges International Film Festival.
Το σχέδιο σεναρίου για τη μεγάλου μήκους ταινία, Ιστορίες με γκαρσόνια έχει εγκριθεί κατ' αρχήν από το ΕΚΚ. 
Η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία της στο θέατρο Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν του Κλαούντιο Τολκατσίρ συμπλήρωσε με επιτυχία δυο κύκλους παραστάσεων στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας β σκηνήτην περίοδο 2016-2017.
Ετοιμάζει άλλο ένα σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Ήλιος το χειμώνα καθώς επίσης και τηνπαράσταση με τίτλο «Φλόρα» μια δική της διασκευή ενός διηγήματος της βραβευμένης με Νόμπελ Άλις Μανρό.
 
Προηγούμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» την Λούλα Αναγνωστάκη
Επόμενο άρθροΕτήσιο εργαστήρι υποκριτικής