Αρχική Εκπαίδευση Web σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τον Αλέξη Σταμάτη στο Faust!

Web σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τον Αλέξη Σταμάτη στο Faust!

115

ΑΠΟ ΤHΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο πλαίσιο «Συγγραφικό Εργαστήρι» διοργανώνει το Faust Culture με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη. Τα μαθήματα γίνονται στα πλαίσια του κύκλου: Σεμινάρια θεωρίας κειμένων, γραφής και δραματουργίας.

Σκοπός του, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα το παρακολουθήσουν να μπουν στα ενδοτέρα της συγγραφής και να αναπτύξουν την αποκλειστικά δική τους συγγραφική «φωνή».

Τα μαθήματα εκτυλίσσονται με απόλυτη ασφάλεια μέσω web,σε μια ατμόσφαιρα διάδρασης και λογοτεχνικότητας μέσα από θεωρία αλλά και ασκήσεις. Μαζί με τον συγγραφέα ανιχνεύουμε τι σημαίνει αυτός ο «άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα» στον οποίο βασίζεται η λογοτεχνία.

Μπαίνουμε στην «κουζίνα» του πεζογράφου, και βλέπουμε πως δουλεύει με τα διάφορα «υλικά» που έχει στη διάθεσή του. Κι όλα αυτά με τη καθοδήγηση ενός έμπειρου πεζογράφου, ο οποίος εκτός από πολυετή και επιτυχημένη προσωπική συγγραφική διαδρομή και θεωρητική κατάρτιση, διαθέτει και μια μελετημένη μέθοδο προσέγγισης της λογοτεχνίας. Μαθητές του έχουν έως τώρα εκδώσει 31 βιβλία.

Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μέσω web 18:00-20:00

Διάρκεια 16 ώρες / 8 συναντήσεις

Link: https://www.faustculture.gr/products/alexis-stamatis-syggrafiko-ergastiri/?fbclid=IwAR0E0DLGUVSWH3hbpA2IXItYuJthdlHIB4JcOPuTxtJgOcrxLC8QpFKYs-k

Για πληροφορίες και εγγραφές: FAUST CULTURE τηλ.2103234095

Mail Αλέξη Σταμάτη: [email protected]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει είκοσι εννέα βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο έβδομος ελέφαντας εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία. Το Μπαρ Φλωμπέρ εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Η Αμερικάνικη Φούγκα, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (EtruscanPress). Το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα Ο Άλκης και ο Λαβύρινθος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου. Η ποιητική του συλλογή Αρχιτεκτονική εσωτερικών Χώρων τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης στη μνήμη Νικηφόρου Βρεττάκου.

Διδάσκει Δημιουργική Γραφή. Μαθητές του έχουν εκδώσει 28 βιβλία. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου και έχουν ένα γιο τον Ερμή.

Προηγούμενο άρθροΤα ΔΡώΜΕΝΑ ταξιδεύουν με εγγραφές για Εργαστήρια για Ενήλικες
Επόμενο άρθροΥποβολή αιτημάτων από διοργανωτές εκδηλώσεων για το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού