Αρχική Εκπαίδευση Σεμινάρια-Εργαστήρια “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress”

“Υποκριτική σε Κείμενα In Progress”

Έναρξη μαθημάτων:

“Υποκριτική σε Κείμενα In Progress”

για ηθοποιούς και νέους συγγραφείς

με την ΠέπηΜοσχοβάκου

Για δέκατο έκτο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την ΠέπηΜοσχοβάκου. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 1Δεκεμβρίου 2021 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του 2022.

Το σεμινάριο Υποκριτικής σε Κείμενα In Progress, είναι ένα μάθημα για ηθοποιούς που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους και για νέους συγγραφείς που θέλουν να μάθουν να δουλεύουν τα κείμενά τους μέσα από την διεργασία του ηθοποιού. Δίνει την δυνατότητα στον ηθοποιό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα συγγραφέα αλλά και στους συγγραφείς να βρουν το έναυσμα για ένα κείμενο εμπνεόμενοι από ένα χαρακτήρα ή έναν αυτοσχεδιασμό.

Ηθοποιοί και συγγραφείς δουλεύουν ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές του MethodActing, τον αυτοσχεδιασμό και το ρήμα δράσης, τροφοδοτώντας δημιουργικά την τελική μορφή των κειμένων.Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε έναν συγγραφέα συμμετέχοντας πιο ενεργά στο μάθημα να έχει την ευκαιρία να μάθει να προσεγγίζει ένα κείμενο ή έναν χαρακτήρα από την οπτική του ηθοποιού.

Σε διάρκεια μιας σεζόν η διαδικασία in progress δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μαθαίνουν και να βελτιώνονται σταδιακά μέχρι του τελικού αποτελέσματος που είναι μια παράσταση στο χώρο του  θεάτρου, μια παράσταση που θα έχει προκύψει οργανικά μέσα από την συνεργασία όλων των συμμετεχόντων και την καθοδήγηση της  ηθοποιού και σκηνοθέτιδος, ΠέπηςΜοσχοβάκου ιδρυτικού μέλους της ομάδας ΝΑΜΑ.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνέντευξη. Το μάθημα ολοκληρώνεται με τουλάχιστον 5 παραστάσεις στο BlackBox του Επί Κολωνώ.

Πληροφορίες για το μάθημα:

Περίοδος σεμιναρίου: 1Δεκεμβρίου 2021 έως τέλος Ιουνίου 2022

Ημέρα & ώρα: κάθε Τετάρτη 21:15 – 23:15

Κόστος σεμιναρίου: 80 € (ανά τετράδα μαθημάτων)

Τόπος διεξαγωγής του μαθήματος: θέατρο Επί Κολωνώ

Διεύθυνση: Ναυπλίου 12 &Λένορμαν 94, Κολωνός,

Τηλέφωνο: 210 5138067email: [email protected]

Στάση Μετρό Μεταξουργείο

INFO: Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του θεάτρου 210-5138067 ή στο www.epikolono.gr.

Σύντομο Βιογραφικό:

Η ΠέπηΜοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA, στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο Θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία ΆντονυΜπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο AlteraPars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της ΆντυςΚωστάκου (σε συνεργασία με τον ΆντονυΜπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «TrafficLights» (θέατρο Επί Κολωνώ – OffOffAthensFestival και θέατρο Χώρα – BobFestival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nuevatrova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο),  «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway, στον πολυχώροΑθηναϊς. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Καλάβρυτα 1943, του Νικόλα Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Πληροφορίες

Υπεύθυνη επικοινωνίας θεάτρου: Μαρία Αναματερού

Επί Κολωνώ, τηλ 210 5138067, φαξ: 2105146169

www.epikolono.gr     e-mail: [email protected]

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα

  Στάση Μεταξουργείο

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τον ηθοποιό Θωμά Κινδύνη για την παράσταση «Πρόσωπο με Πρόσωπο»
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε νέους συγγραφείς για συνεργασία με το εργαστήριο υποκριτικής στο Επί Κολωνώ