Υποκριτκή στη Κάμερα, με τον Μανούσο Μανουσάκη

Σχετικά με εμάς

Η Σχολή της "Υποκριτικής στην κάμερα" είναι η πρώτη σχολή διετούς φοίτησης στα Βαλκάνια, υπό την αιγίδα του θεατρικού εργαστηρίου «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και του Ιάσμου.

 

 

 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν απόφοιτοι και σπουδαστές  Δραματικών σχολών, Θεατρικών εργαστηρίων, Κιν/κων σχολών, Ανώτατων ή Ανωτέρων Σχολών Δημόσιας ή Ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και σε όσους δεν έχουν κατάρτιση σε αυτό το αντικείμενο σπουδών.

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη,

   "Μοιραζόμαστε ισότιμα τον αυθορμητισμό, από την μία, και την πείρα, από την άλλη, δημιουργώντας έτσι μια εκρηκτική χημική ένωση .

Το σχέδιό μας πλαισιώνουν εξαιρετικοί δημιουργοί από κάθε τομέα της μαγικής διαδικασίας της κινηματογράφησης έτσι ώστε οι νέοι ηθοποιοί να «συνομιλήσουν» και με πεπειραμένους ηθοποιούς και με όλες τις ειδικότητες του κινηματογραφικού – τηλεοπτικού συνεργείου, να αποκτήσουν ουσιαστική, «από μέσα», γνώση του αντικειμένου που, από εδώ και εμπρός, θα είναι ο τρόπος ζωής τους, η καθημερινότητά τους, η έμπνευσή τους, ο έρωτάς τους.

Αυτόν το έρωτα στον ανεξάντλητο κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης θα προσπαθήσουμε να εμφυσήσουμε μέσω μιας «ολιστικής» προσέγγισης του μέσου που θα δώσει την δυνατότητα στους σπουδαστές να ανακαλύψουν και να ενισχύσουν την δημιουργικότητά τους.

Βέβαια ο καλλίτερος τρόπος για να μάθεις πώς να «συμπεριφέρεσαι» μπροστά σε μια κινηματογραφική μηχανή είναι…. να βρεθείς μπροστά σε μια κινηματογραφική μηχανή:

«Μαθαίνω κάνοντας»

Έτσι από τις πρώτες στιγμές του προγράμματος θα βρεθούμε όλοι μπροστά σε μια κινηματογραφική μηχανή που θα καταγράφει τις ασκήσεις μας, τις προσπάθειές μας, την εξέλιξή μας και τα υπέροχα επιτεύγματά μας.

Σαν επιστέγασμα της προσπάθειάς μας θα είναι η δημιουργία μικρών ταινιών που τα σενάριά τους θα παραχθούν από τους σπουδαστές ώστε να εξασκηθούν στην ανάγνωση σεναρίου και την συγγραφή σεναρίου για ηθοποιούς.

Θα παρακολουθήσουμε την διαδικασία του μοντάζ, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ασυνέπειά μας, αλλά, και τις υπέροχες μικρές στιγμές που μπορεί να παράγει αυτή η ασυνέπεια που πολλές φορές είναι πηγή έμπνευσης φτάνει να γνωρίζουμε πώς να την χειραγωγήσουμε.

Για να είμαστε, όμως, έτοιμοι να βγούμε στο «παζάρι» θα πρέπει να ξέρουμε κάποιους κανόνες, είτε για να τους τηρήσουμε είτε για να τους ανατρέψουμε:

Πώς παρουσιαζόμαστε σε μια ακρόαση, τι περιέχει ο φάκελός μας, πώς προάγουμε τον εαυτό μας. Καλό είναι να ξέρουμε τους κανόνες για να τους ανατρέπουμε και να δημιουργούμε….

Ελπίζω όλη αυτή η διάδραση να είναι ένα υπέροχο, διασκεδαστικό και ουσιαστικό ταξίδι για όλους μας".

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη (video) με τον Κώστα Γάκη
Επόμενο άρθρο"Έφυγε" ο λογοτέχνης Γιώργος Σκούρτης