Ζουμπουρλού

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πλατής

Η Ζουμπουρλού αυτοπροσδιορίζεται ως κομφεταρία και πιτασερί και είναι η νέα άφιξη στην περιοχή του Ψυρρή, στην οποία υπάρχει ήδη μεγάλος ανταγωνισμός από καφέ-ζαχαροπλαστεία που προσφέρουν κυρίως γλυκά. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει να κάνει ήδη αισθητη την παρουσία της και παρακάτω θα αναλύσουμε το γιατί.

Αρχικά σε εντυπωσιάζει ο εξαιρετικά διαμορφωμένος χώρος της με τραπέζια πάνω στην κεντρική πλατεία του Ψυρρή, η υπέροχη ταράτσα όπου μπορείς επίσης να απολαύσεις με περισσότερη ησυχία από την πολύβουη πλατεία και απαλή μουσική το γλυκό ή το brunch σου απολαμβάνοντας και την θέα της περιοχής από ψηλά και βέβαια ο εσωτερικός χώρος με βιτρίνα όπου οι οφθαλμοί σου παίρνουν μια πρώτη γεύση από τα υπέροχα γλυκά που μπορείς να γευτείς. Όχι όλα βέβαια, καθώς κάποια από αυτά ετοιμάζονται επί τόπου, όπως το προφιτερόλ, η τιραμισού και το μιλφέϊγ.

Εμείς δοκιμάσαμε για πρώτη φορά τιραμισού και μιλφέιγ. Η ποσότητα και των δύο είναι χωρίς υπερβολές για δύο άτομα, τουλάχιστον, το κάθε γλυκό. Η τιμή του κάθε γλυκού είναι στα έξι ευρώ οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τη σχέση ποιότητα και τιμής, πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση πχ για δύο άτομα τα οποία μπορούν να απολαύσουν γλυκό και ένα καφέ με 8,5 ευρώ.

Και πάμε λίγο στην ποιοτική ανάλυση των προϊόντων. Η ποσότητα όπως προανέφερα του κάθε γλυκού είναι τουλάχιστον για δύο άτομα και αυτό δεν το θεωρώ, απαραίτητα, πλεονέκτημα για όλους ή τουλάχιστον για τους περισσότερους λάτρεις των γλυκών. Το γλυκό δεν λειτουργεί όπως το φαγητό όπου ο πελάτης δεν θα δυσαρεστηθεί καθόλου αν έχει τη δυνατότητα να φάει μεγάλη ποσότητα με μικρό αντίτιμο. Στο γλυκό οι νευροδιαβιβαστές των pure γλυκατζίδων επιθυμούν την ποιοτική απόλαυση και ικανοποίηση του ουρανίσκου και όχι την ποσοτική. Γι' αυτό άλλωστε το γλυκό συνοδεύει σε δεύτερο χρόνο το φαγητό και δεν προηγείται. Έρχεται δηλαδή στο τέλος για να εντυπωσιάσει και να εξαφανιστεί μετά μέχρι την επόμενη αποκάλυψη του.

Εδω λοιπόν υπάρχει κίνδυνος το πλεονέκτημα να μετατραπεί σε μειονέκτημα. Αν βέβαια το γλυκό μοιραστεί σε δύο άτομα, τότε θεωρούμε ότι αυτό θα λειτουργήσει θετικά. Είναι άλλωστε ιδανική πρόταση για ζευγάρια που μπορούν να απολαύσουν το πρώτο ραντεβού τους όπως έκανε σε άλλο χώρο και χρόνο στο παρελθόν ο Γιώργος Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έτσι αν δεν πετύχει το ραντεβού θα έχεις τουλάχιστον να θυμάσαι το υπέροχο γλυκό, όχι την χυλόπιτα.

Επιπροσθέτως, όσο αναφορά το μιλφέϊγ, οι πρώτες ύλες του είναι εξαιρετικές, με πλούσιο, τραγανό φύλο και πολύ γευστική και γεμάτη κρέμα. Η τιραμισού πολύ καλή γευστικά, αν και προσωπικά θα ήθελα ακόμα πιο έντονη τη γεύση του καφέ και λίγο περισσότερο και πιο ισοροπημένο σιρόπιασμα σε όλες τις στρώσεις των σαβαγιάρ.

Να σημειώσουμε επίσης την άριστη εξυπηρέτηση και συμπεριφορά από τους σερβιτόρους του καταστήματος που ενισχύουν την καλή εντύπωση του πελάτη.

Θα επανέλθουμε και για το προφιτερόλ το οποίο βγαίνει σε τρεις εκδοχές με κλασσική σοκολάτα γάλακτος, bitter και bueno καθώς και για τις αλμυρές προτάσεις. Επίκειται μεγάλη μάχη!

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, Αθήνα

https://www.facebook.com/zoubourlou

τηλ: 210 33 14 854