Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των  Φυλακών Κορυδαλλού, με την Αυλή των θαυμάτων

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των  Φυλακών Κορυδαλλού

με την Αυλή των θαυμάτων  του  Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη

 Την Αυλή των θαυμάτων  του  Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη  παρουσίασε το Δημοτικό θέατρο Πειραιά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των  Φυλακών Κορυδαλλού, την Τετάρτη 6 Ιουνίου το πρωί.

Οι πόρτες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των  Φυλακών Κορυδαλλού άνοιξαν το πρωί και η ειδική αίθουσα εκδηλώσεων έγινε τόπος φιλόξενος για το θέατρο αλλά και τόπος χαράς και συγκίνησης για τους κρατούμενους μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

Την εμβληματική ηθογραφία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Αυλή των θαυμάτων  του  Ιάκωβου Καμπανέλη παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον γύρω στους 80 κρατούμενους παρέα με την διευθύντρια του σχολείου Π.Κούτουλα και τους καθηγητές τους.

Μέσα σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, οι ηθοποιοί της παράστασης και ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης με ελάχιστα σκηνικά στοιχεία αλλά πολύ μεράκι και ψυχή παρουσίασαν ένα έργο   με πρωταγωνιστή «τον Έλληνα του τόπου του και του καιρού του» .

Το χειροκρότημα μεγάλο , το ίδιο και ο ενθουσιασμός των θεατών κρατουμένων οι οποίοι εμμέσως συμμετείχαν στην παράσταση, σχολιάζοντας «εν θερμώ» τους ήρωες και τις συμπεριφορές τους, δίνοντας  συμβουλές, εγκρίνοντας ή αποτρέποντας  τους ρόλους που υπηρετούσαν.

Θέατρο μέσα στο θέατρο. Θεατές και ηθοποιοί ένα και στο βάθος της αίθουσας οι διδάσκοντες να προσδοκούν  ότι ο διάλογος με το θέατρο κάτι καλό μπορεί να φέρει σε ένα χώρο όπου η ζωή  απλά «διακρίνεται».

Υπενθυμίζουμε ότι η  Αυλή των θαυμάτων  του  Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη παρουσιάστηκε  με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της πρώτης χρονιάς υλοποίησης του 3ετους ευρωπαϊκού προγράμματος Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020)

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των  Φυλακών Κορυδαλλού το θίασο του ΔΘΠ συνόδευσαν ο  αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ Νίκος Διαμαντής.

Στην  Αυλή των θαυμάτων  του  Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη  τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιαννακόπουλος Σταύρος, Καβουκίδου Μαρία,  Καλαϊτζής Στέλιος, Κυπριανού Άρης,  Μοσχολιδάκης Περικλής, Οικονομοπούλου Νατάσα, Παπαδοκωνσταντάκης Μάρκος,  Σκαρλάτου Τζένη, Τσόγκα Κοραλία,  Φώτα Βικτώρια.Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Λίλης Πεζανού/ Οι Φωτισμοί της  Άννα Σμπώκου/ Η μουσική του Νίκου Βασιλείου

Προηγούμενο άρθροΗ ταράτσα του Φοίβου 2018 | Μία υπέροχη πρεμιέρα ή αλλιώς, πως η Ταράτσα του Φοίβου ξεπέρασε τον εαυτό της! 
Επόμενο άρθροΚαλλιτεχνικός προγραμματισμός 2018-2019 στο ΚΘΒΕ