Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στη Ξενοφοβία | Παράταση Δηλώσεων

Η Artifactory και οι εταίροι του έργου Ås Art & Music School του Δήμου του Ås στη Νορβηγία και  Δρόμος με Δέντρα / Baumstrasse σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο έργο: Τέχνη και Πολιτισμός απέναντι στη Ξενοφοβία

Αναζητούμε καλές πρακτικές ενάντια στην ξενοφοβία
με εργαλεία την Τέχνη και τον Πολιτισμό
Ξέρεις κάποιον οργανισμό/ πρωτοβουλία σχετικά;
Διάδωσε το!
Είσαι ένας από αυτούς;
Πάρε μέρος!

Πρόσκληση για υποβολή Βέλτιστων Πρακτικών

*παράταση δηλώσεων μέχρι 20 Σεπτεμβρίου*

Αναζητούμε τις Βέλτιστες Πρακτικές που προωθούν την “Τέχνη και τον Πολιτισμό απέναντι στη Ξενοφοβία” με την έννοια της Παρέμβασης μέσω της Τέχνης και Πολιτισμικής Μεσολάβησης ενάντια στην Ξενοφοβία και την Ρητορική Μίσους, που προωθούν την ένταξη και μια πολυπολιτισμική κοινωνία με εργαλείο την Τέχνη και τον Πολιτισμό.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η συμμετοχή σου θα παρουσιαστεί στην Συνάντηση "Art and Culture Vs Xenophobia" στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2020 στην Αθήνα και στις 20 Νοεμβρίου 2020 στην Νορβηγία. Στο πλαίσιο της Συνάντησης "Art and Culture Vs Xenophobia" θα παρουσιαστούν :
  • η Έκθεση και τα εργαστήρια βέλτιστων πρακτικών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης “Art + Culture vs Xenophobia” οι βέλτιστες πρακτικές θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σε θεματικά εργαστήρια. Περισσότερες πληροφορίες για αυτά στην φόρμα συμμετοχής.
  • η Μουσική Παράσταση “Every trip is a trip one-way” από το Baumstrasse με την Μάρθα Φριντζήλα στη σκηνοθετική επιμέλεια, δραματουργική επεξεργασία και το τραγούδι σε ενορχήστρωση Βασίλη Μαντζούκη.
  • η Έκθεση φωτογραφίας Tolerance(s) με θέμα την Ξενοφοβία.
Το έργο ACvX - Art & Culture vs Xenophobia υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Artifactory και εταίρους το Ås Art & Music School του Δήμου του Ås  στη Νορβηγία και την ΑΜΚΕ Δρόμος με Δέντρα - Baumstrasse .Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

@artculturevsxenophobia #acvsx #Art #Culture #Xenophobia #Hatespeech #Racism
#Inclusion #Multiculturalsociety #Socialaspect #exclusion #denigratedgroups #artifactory
#spatialawareness, #livablesociety #activecitizensfund_GR #ACF_GR #activecitizens #civilsociety
@artifactory @baumstrasse @kulturskolenias @active citizens fund Greece @EEA and Norway Grants @EEA Grants Greece@BodossakiFoundation @SolidarityNow