Ανακοίνωση από την εταιρία παραγωγής της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ARIETTA Artistic Productions –

ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΑΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το παραπλανητικό δημοσίευμα του ethnos.gr που στοχοποιεί τις συναυλίες και τις πολιτιστικές διοργανώσεις συνολικά όπως η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη με τίτλο «Cielo Yl Mar” που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στην συναυλία αυτή, όπως και σε κάθε άλλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, ελήφθησαν όλα τα νόμιμα μέτρα και ακολουθήθηκε με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας και των θεατών. Το ψευδές δημοσίευμα κάνει λόγο για παρουσία 5.000 ατόμων στη συναυλία αυτή, όταν τα εισιτήρια που διατέθηκαν ήταν μόλις 2.000,  βάσει των μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού για την πραγματοποίηση των ζωντανών θεαμάτων στα ανοιχτά θέατρα. Η οδηγία για την πώληση εισιτηρίων που προβλέπεται στο 45%  της διαθεσιμότητας του θεάτρου Ωδείο Ηρώδου Αττικού τηρήθηκε κατά γράμμα και γι’αυτό η προπώληση σταμάτησε μόλις πουλήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα εισιτήρια. Τα ειδικά μέτρα – μάσκες κατά την είσοδο, κατά την διάρκεια της παράστασης και κατά την έξοδο, όπως και η διαμόρφωση πυλών εισόδου και εξόδου για την αποφυγή συνωστισμού – τηρήθηκαν απαρέγκλιτα. Τα μέτρα αυτά παρουσιάζονται αναλυτικά στη σελίδα της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ και είναι στην διάθεση όλων, όσοι επιθυμούν να τα διαβάσουν.

Από την αρχή της πανδημίας ο κλάδος της διοργάνωσης πολιτιστικών διοργανώσεων, έχει  δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα και μόλις μετά τις 10 Ιουλίου ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται συναυλίες και παραστάσεις, με εξαιρετικά μειωμένο αριθμό θεατών,  όπως η συναυλία του διεθνούς φήμης τενόρου Μάριου Φραγκούλη. Σε εξαιρετικά δύσκολες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες εν μέσω πανδημίας, οι δημιουργοί μουσικών έργων, ερμηνευτές  και μουσικοί,  οι παραγωγοί, οι τεχνικοί και όλοι όσοι  απασχολούνται εργάζονται για την ορθή πραγματοποίηση μίας συναυλίας ή παράστασης, εργάζονται με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Καταβάλλουν ιδιαίτερο κόπο και μεγάλη προετοιμασία, για να προσαρμόζονται ως οφείλουν στις νέες συνθήκες, παίζοντας μπροστά σε μειωμένο αριθμό θεατών που είναι υποχρεωτικά καθήμενοι και φορούν μάσκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πώς έχουν αισθητά λιγότερες ευκαιρίες πραγματοποίησης συναυλιών/παραστάσεων ανά τη χώρα, εφόσον λόγω έκτακτων μέτρων σε περιφέρειες,  πολλές εκδηλώσεις  ματαιώνονται με αποτέλεσμα να πλήττεται έως να εξαφανίζεται το εισόδημά τους.

Ακολουθεί και η ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες το βράδυ από το Ελληνικό Φεστιβάλ σε συνέχεια του ψευδούς και παραπλανητικού δημοσιεύματος του ethnos.gr:

«Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ αναφορικά με την πληρότητα της χθεσινοβραδινής συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, αναφέρεται ανακριβώς  ότι  την συναυλία παρακολούθησαν 5.000 άτομα.

Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ως υπεύθυνη για την οργάνωση, την ασφάλεια και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των εξωφεστιβαλικών εκδηλώσεων στο ρωμαϊκό ωδείο, διαψεύδει κάθετα το εν λόγω δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, την συναυλία παρακολούθησαν 2.000 άτομα, το ανώτατο όριο θεατών για φέτος, το οποίο αντιστοιχεί στο 45% της πληρότητας του χώρου. Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την υγεία του κοινού, των εργαζομένων και των καλλιτεχνικών σχημάτων και εφαρμόζει αυστηρά λεπτομερές σχέδιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων στις συνθήκες της πανδημίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός. Το σχέδιο αυτό είναι εγκεκριμένο από τους αρμόδιους φορείς και ακολουθήθηκε τόσο στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσο και στις εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα, επαινέθηκε από όλα τα μέσα για την ιδιαίτερη προσοχή και την σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διοργάνωση των φετινών του  εκδηλώσεων κάτω από τη σκιά της πανδημίας. Την ίδια φροντίδα επιδεικνύει και τώρα για τις εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Ηρωδείου.»

Εν όψει των ανωτέρω, από το όλως παραχαραγμένο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ,  το οποίο ταχύτατα έχει αναπαραχθεί σε διάφορα ψηφιακά ενημερωτικά μέσα και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προξένησε  σε όλους τους συντελεστές της παραγωγής και παρουσίασης της συναυλίας.

Mε εκτίμηση,

Κική Δημητριάδη

 

Arietta Artistic Productions

T 2130423029-30 | M 6936500314

[email protected]