Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Σμύρνη

Αρχείο Παίχτηκε από 06/11/2022 έως 06/11/2022
στο Πόλις
Διάρκεια: 105'
Κείμενο: Δημήτρης Φιλελές, Τέσυ Μπάιλα
Δραματουργική επεξεργασία: Ντομένικα Ρέγκου
Κοστούμια: Γιώργος Γάτσιος
Μουσική σύνθεση: Άννα Καρλαύτη
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Άννα Καρλαύτη

Περιγραφή

Η παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Σμύρνη» είναι ένα σεμνό αφιέρωμα στους απλούς ανθρώπους, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τη δίνη του πολέμου, να σώσουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να στήσουν μία καινούργια ζωή σε τόπο ξένο, κρατώντας άσβηστη τη φλόγα της μνήμης.

Περισσότερα

Από τα χώματα της Μικράς Ασίας στα μονοπάτια της προσφυγιάς

Η Τέχνη της Πεζογραφίας, της Ποίησης, της Μουσικής και της Υποκριτικής ανταμώνουν, εμπνέονται από τα αρώματα των αλησμόνητων Πατρίδων της Ανατολής και γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν του πολιτισμού.

Το χρονικό απώλειας της γης της Μικρασίας, του φόρου αίματος, της φυγής και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από τα πατρογονικά χώματα, το οδυνηρό ταξίδι στα μονοπάτια της προσφυγιάς είναι η πηγή έμπνευσης των κειμένων και των ποιημάτων που γράφουν ο Δημήτρης Φιλελές και η Τέσυ Μπάιλα.

Την κραυγή αγωνίας των ανθρώπων, τη μάχη για τη σωτηρία και την αναζήτηση της ελπίδας μέσα από τα χαλάσματα ζωντανεύει με τη συγκινητική σκηνική της παρουσία η Ντομένικα Ρέγκου.

Οι καημοί και τα βάσανα, που γίνονται στο στόμα τραγούδι για να κρατηθεί η καρδιά όρθια αναδύονται μέσα από τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και τη συγκλονιστική ερμηνεία της Άννας Καρλαύτη.