Ακρόαση για την παράσταση "Τρεις αδερφές" του Τσέχωφ στο ΚΘΒΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή  περίοδο 2019-2020  πρόκειται να παρουσιάσει την παράσταση «ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Για τον λόγο αυτό οργανώνεται Ανοιχτή Ακρόαση, την Κυριακή 19 Μαΐου και την Δευτέρα 20 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Καλούνται, επαγγελματίες γυναίκες ηθοποιοί, σκηνικής ηλικίας έως 33 ετών, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να αποστείλουν έως την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, ηλεκτρονικά στο email [email protected], με  ΘΕΜΑ “Ακρόαση - “ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ”, το βιογραφικό τους σημείωμα, με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση, μεγάλο μέγεθος (παρακαλείσθε να στείλετε ένα ενιαίο αρχείο με τα δύο παραπάνω σε μορφή pdf).

Όσες θα επιλεγούν από τον σκηνοθέτη, βάσει του βιογραφικού τους (το οποίο  θα έχει κατατεθεί εντός της προθεσμίας) θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα της συμμετοχής τους στην ακρόαση αποκλειστικά μέσω email.

Στην ακρόαση θα ζητηθεί από τις συμμετέχουσες, ένας μονόλογος, ένα ποίημα και ένα τραγούδι (μη παραδοσιακό) της επιλογής τους, εκ των οποίων το ένα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κωμικό. Οι συμμετέχουσες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα πρόβας. Οι υποψήφιες που θα επιλεγούν για την ακρόαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα με την φωτογραφία.

 

Οι δοκιμές του έργου θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου 2019.

Επαγγελματίας ηθοποιός νοείται όποιος :

  1. είναι απόφοιτος αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής σχολής,
  2. είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακών τμημάτων Θεάτρου του κύκλου μαθημάτων υποκριτικής,
  3. έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 ημερομίσθια με την ειδικότητα του ηθοποιού.