Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος | Καλοκαιρινή προετοιμασία για υποψήφιους κρατικών σχολών υποκριτικής Τέχνης

Μας το ζητήσατε, και δεν θα μπορούσε παρά να γίνει πραγματικότητα! Τα μαθήματα καλοκαιρινής προετοιμασίας στον ΙΑΣΜΟ, για τα οποία κάθε χρονιά όλο και περισσότεροι μαθητές μας εμπιστεύονται, ύστερα από πολλές εκκλήσεις, θα γίνονται και απογεύματα!

Πιο συγκεκριμένα οι πρωινοί μας μαθητές κάνουν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 12.00 - 16.00 και για όσους λόγω υποχρεώσεων μπορούν μόνο απόγευμα φτιάχθηκε απογευματινό τμήμα και τα μαθήματα γίνονται 16.00 - 20.00.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία περιλαμβάνει:

- Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις των κρατικών σχολών υποκριτικής Τέχνης (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εισαγωγικές εξετάσεις Υπουργείου για το Α΄ έτος).

- Προετοιμασία για ακροάσεις.

- Προπαρασκευαστικά μαθήματα ανίχνευσης ταλέντου.

- Εγκλιματισμός και προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά (προαιρετικά).

Σχετικά με τις εξετάσεις των κρατικών σχολών του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Οι ενδιαφερόμενοι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας θα επεξεργαστούν τέσσερις (4) τουλάχιστον μονολόγους από αρχαίο δράμα, την κλασική Ελισαβετιανή περίοδο, καθώς και μονολόγους από το σύγχρονο δράμα.Δύο ποιήματα, γνώση απαγγελίας και τουλάχιστον δύο (2) τραγουδιών. Ορθοφωνία, αγωγή λόγου και επίγνωση σωματικότητας μέσα στο ρόλο.

Για τις ακροάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα επεξεργαστούν επίσης τέσσερις (4) μονολόγους. Δράμα και κωμωδία, στήσιμο σκηνής, δύο (2) τραγούδια. Σύγχρονο και musical. Ορθοφωνία και αγωγή προφορικού λόγου. Η προετοιμασία αυτή αφορά κάθε είδους ακροάσεις με στόχο οι συμμετέχοντες να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές και τις απαιτήσεις τους.
Τα προπαρασκευαστικά μαθήματα κατά κύριο λόγο προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα εξερεύνησης των εκφραστικών τους μέσων και τη σκηνική τους αυτοπεποίθηση δουλεύοντας αυτοσχεδιασμό, κίνηση, υποκριτική, τραγούδι, αγωγή προφορικού λόγου (ορθοφωνία).

Τέλος οι υποψήφιοι σπουδαστές για το πρώτο έτος, πέρα από την έρευνα και τη διαπίστωση των ικανοτήτων τους, έχουν την δυνατότητα (προαιρετικά) να προετοιμαστούν για την είσοδο τους στο πρώτο έτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής ΙΑΣΜΟΣ.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία πραγματοποιείται από ένα αξιόλογο επιτελείο καθηγητών του ΙΑΣΜΟΥ με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία αυτή.Όλοι μαζί θα οδηγήσουν με ασφάλεια και γνώση τους υποψήφιους ως τις τελικές τους εξετάσεις.

Η προετοιμασία ξεκινάει αρχές Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει τρία (τρία) τετράωρα την εβδομάδα καθώς και τις πρόβες που απαιτούνται για τις ανάγκες του μαθήματος.

Κόστος: 100 ευρω/ ανά μήνα προετοιμασίας.

Δεν απαιτείται συμμετοχή σε όλους τους μήνες της προετοιμασίας, αλλά αυτή πραγματοποιείται τους μήνες που εσείς θα επιλέξετε. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096

Προηγούμενο άρθροΑνωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος | Μουσικοθεατρική σκηνή για εφήβους και παιδιά
Επόμενο άρθροΠρόσκληση συμμετοχής | 3η Συνάντηση νέων καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης