Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος | Μουσικοθεατρική σκηνή για εφήβους και παιδιά

ΤΗΛ. 2105200096
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα σχολείο θεάτρου έρχεται να ταράξει τα νερά και να δώσει βήμα σε έφηβους και μικρούς καλλιτέχνες, για ένα θέατρο φτιαγμένο από τα παιδιά, προς όλους τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές. Μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού θεάτρου και με την καθοδήγηση μιας ομάδας εξιδεικευμένων καθηγητών, οι μικροί καλλιτέχνες θα "παίξουν", θα χορογραφήσουν, θα τραγουδήσουν με τη ψυχή τους. Η δύναμη της τέχνης πηγάζει από τον κόσμο και την ματιά των παιδιών! Σας περιμένουμε από Σεπτέμβριο !!!

Η εξοικείωση του παιδιού με το θέατρο γίνεται από μικρή ηλικία, αρέσκονται να παίζουν ρόλους, να αυτοσχεδιάζουν, να μιμούνται! Είναι βέβαιο πως το θέατρο συντελεί στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του παιδιού και στην ψυχο-πνευματική του ανάπτυξη, καλλιεργεί την ομαδικότητα την αλληλεπίδραση και την αυτογνωσία, προάγει την αμεσότητα την εκδραστικότητα και την επικοινωνία.

Με αυτούς τους στόχους η Ανώτερα Δραματική σχολή Ίασμος προσκαλεί παιδιά και εφήβους (από 5 έως 17 ετών) στον υπέροχο χώρο της υποκριτικής τέχνης.

Θα διδάσκονται:
Θεατρική αγωγή (αυτοσχεδιασμό, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο της επινόησης).
Μουσική Αγωγή (τραγούδι, αγωγή του λόγου-ορθή προφορά των λέξεων, εκμάθηση ρυθμού-πολυρυθμίας).
Κινησιολογία (χορός, κινησιολογική έκφραση-ασκήσεις που απελευθερώνουν το σώμα και ενεργοποιούν τις αισθήσεις)
και Παντομίμα (μιμική τέχνη).

Οι καθηγητές είναι έμπειροι στον χώρο του Παιδικού θεάτρου και προσεκτικά επιλεγμένοι. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2019 και το διδακτικό έτος θα διαρκεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών και θα λειτουργούν Σάββατο και Κυριακή, πρωινές-μεσημεριανές ώρες.

Στο τέλος κάθε περιόδου, θα παρουσιάζεται μια παράσταση με τη δουλειά των παιδιών, στο θερινό θέατρο "Λαμπέτη" που ανήκει στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ.

Στη διάρκεια της χρονιάς, σε τακτά χρονικά διαστήματα, επισκέπτονται τα τμήματα ως "guest" καθηγητές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι κ.λπ.)

Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΊΑΣΜΟΣ
κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ | 11.00 ΜΕ 15.00

Περισσότερες πληροφορίες: Μάζωνος 48, Μετρό Μεταξουργείου | 210 5200096 | [email protected] | Μπούσγου 20, Αθήνα, Πεδίον Άρεως | 210 6411823

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Ζητείται σεφ της κωμωδίας"
Επόμενο άρθροΑνωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος | Καλοκαιρινή προετοιμασία για υποψήφιους κρατικών σχολών υποκριτικής Τέχνης