Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Πειραϊκού Συνδέσμου"

Η Σχολή, ιδρύθηκε το 1914 με διευθυντές, τους  Βασίλειο Ρώτα και  Μανώλη Κουνελάκη. Από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί στον Πειραιά, στα πλαίσια του «Πειραϊκού Συνδέσμου»Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση. 

Η λειτουργία της διακόπηκε προσωρινά στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ το 1963, ο Γκίκας Μπινιάρης πέτυχε την επαναλειτουργία της. Ακολούθησαν πλήθος θεατρικών παραστάσεων των σπουδαστών της Σχολής, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της Σχολής από το Κράτος ως Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. 

Διευθυντής της Σχολής εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ο ηθοποιός Σταύρος Καραγιάννης, ο οποίος προχώρησε σε μία ανανέωση της Σχολής έτσι ώστε η εκπαίδευση των ηθοποιών να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σύγχρονου θεάτρου.

Το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες του θεάτρου:  Τάσος Αλατζάς (Υποκριτική), Βίκυ Βολιώτη (Υποκριτική), Παντελής Δεντάκης (Υποκριτική), Σίμος Κακάλας (Υποκριτική – Μάσκα), Σταύρος Καραγιάννης (Υποκριτική), Κυριάκος Κοσμίδης (Κινησιολογία), Μαριλίτα Λαμπροπούλου (Υποκριτική), Σεσίλ Μικρούτσικου (Κινησιολογία), Ειρήνη Μουντράκη (Δραματολογία), Λένα Ουζουνίδου (Υποκριτική), Τζίνη Παπαδοπούλου (Υποκριτική), Κατερίνα Παπαδάκη (Υποκριτική), Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Αγωγή προφορικού λόγου), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Υποκριτική), Ελένη Ρουμπάνη (Ιστορία Θεάτρου - Λογοτεχνία), Πάνος Σταθακόπουλος (Αυτοσχεδιασμός), Ελένη Σταμίδου (Τραγούδι), Γιάννης Στόλλας (Υποκριτική), Σάκης Τσιλίκης (Μουσική), Εμίλ Χαντζιέβ (Σολφέζ και βασικές αρχές της μουσικής),  Περικλής Χούρσογλου (Υποκριτική στην Κάμερα),

Οι σπουδαστές μέσα από ένα προσεκτικά μελετημένο πρόγραμμα σπουδών ανακαλύπτουν πτυχές του ταλέντου τους τις οποίες καλλιεργούν, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται ώστε να υπηρετούν το θέατρο με ήθος και επαγγελματική συνείδηση. 

Τα μαθήματα διεξάγονται σε άνετες αίθουσες διδασκαλίας, στο Νεοκλασικό Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ στην διάθεση των σπουδαστών είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο θέατρο για να παρουσιάζουν την εργασία τους.

http://peiraikos-drama.gr/

 

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Θέατρο Πειραιά | Τελετή ονοματοδοσίας κεντρικής σκηνής "Δημήτρης Ροντήρης"
Επόμενο άρθροΔραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου | Εγγραφές & υποτροφίες