Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου | Εγγραφές & υποτροφίες

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

 

Για λίγες ακόμη μέρες οι εγγραφές συνεχίζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η Διεύθυνση της Σχολής κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και θέλοντας να τους δώσει την ευκαιρία να τα ακολουθήσουν προχωρά σε μια σημαντική κίνηση. Προσφέρει μερική υποτροφία σε όλους τους επιτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων της Σχολής, διαμορφώνοντας τα μηνιαία δίδακτρα των σπουδών τους στα 150 ευρώ. Επιπλέον, ο υποψήφιος  που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα λάβει υποτροφία που θα καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του έτους 2017-2018.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψήφιους σπουδαστές θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στο κτίριο του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104 και Σωτήρος, Πειραιάς) στο θέατρο της σχολής (2ος όροφος).

Την ίδια μέρα και ώρα θα εξεταστούν και οι σπουδαστές που επιθυμούν να μετεγγραφούν στη Δραματική Σχολή για το 2ο και 3ο έτος. Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ακόλουθα:

  • Ένα μονόλογο της επιλογής τους (από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο)
  • Απόδοση του κειμένου, που θα δοθεί στους υποψήφιους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής
  • Απαγγελία ενός ποιήματος
  • Ένα τραγούδι της επιλογής των υποψηφίων.

 

Αιτήσεις καθημερινά, 10.00-20.00, στη γραμματεία της Σχολής καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Αρχή φόρμας

Η Σχολή, ιδρύθηκε το 1914 με διευθυντές, τους  Βασίλειο Ρώτα και  Μανώλη Κουνελάκη. Από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί στον Πειραιά, στα πλαίσια του «Πειραϊκού Συνδέσμου»Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση.

Η λειτουργία της διακόπηκε προσωρινά στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ το 1963, ο Γκίκας Μπινιάρης πέτυχε την επαναλειτουργία της. Ακολούθησαν πλήθος θεατρικών παραστάσεων των σπουδαστών της Σχολής, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της Σχολής από το Κράτος ως Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης.

Διευθυντής της Σχολής εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ο ηθοποιός Σταύρος Καραγιάννης, ο οποίος προχώρησε σε μία ανανέωση της Σχολής έτσι ώστε η εκπαίδευση των ηθοποιών να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σύγχρονου θεάτρου.

Το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες του θεάτρου:  Τάσος Αλατζάς (Υποκριτική), Βίκυ Βολιώτη (Υποκριτική), Παντελής Δεντάκης (Υποκριτική), Σίμος Κακάλας (Υποκριτική – Μάσκα), Σταύρος Καραγιάννης (Υποκριτική), Κυριάκος Κοσμίδης (Κινησιολογία), Μαριλίτα Λαμπροπούλου (Υποκριτική), Σεσίλ Μικρούτσικου (Κινησιολογία), Ειρήνη Μουντράκη (Δραματολογία), Λένα Ουζουνίδου (Υποκριτική), Τζίνη Παπαδοπούλου (Υποκριτική), Κατερίνα Παπαδάκη (Υποκριτική), Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Αγωγή προφορικού λόγου), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Υποκριτική), Ελένη Ρουμπάνη (Ιστορία Θεάτρου - Λογοτεχνία), Πάνος Σταθακόπουλος (Αυτοσχεδιασμός), Ελένη Σταμίδου (Τραγούδι), Γιάννης Στόλλας (Υποκριτική), Σάκης Τσιλίκης (Μουσική), Εμίλ Χαντζιέβ (Σολφέζ και βασικές αρχές της μουσικής),  Περικλής Χούρσογλου (Υποκριτική στην Κάμερα),

Οι σπουδαστές μέσα από ένα προσεκτικά μελετημένο πρόγραμμα σπουδών ανακαλύπτουν πτυχές του ταλέντου τους τις οποίες καλλιεργούν, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται ώστε να υπηρετούν το θέατρο με ήθος και επαγγελματική συνείδηση.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε άνετες αίθουσες διδασκαλίας, στο Νεοκλασικό Μέγαρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ στην διάθεση των σπουδαστών είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο θέατρο για να παρουσιάζουν την εργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2104178159 / 6942412953.