Απονομή "Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη 2016"

1927555

Η Αλεξάνδρα Αΐδίνη και η Ιωάννα Παππά μοιράστηκαν το 10ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική σεζόν 2015, το οποίο απονεμήθηκε ομόφωνα από τη Μάγια Λυμπεροπούλου στο ρόλο της προέδρου με μέλη τους, Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και τη Ρένη Πιττακή.

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη βραβεύτηκε για τον ρόλο της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία και η Ιωάννα Παππά για τον ρόλο της στο έργο «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας - Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ , στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον.

Υποψήφιες για το βραβείο Μερκούρη ήταν φέτος και οι Ηρώ Μπέζου για το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη και η Κίττυ Παϊταζόγλου για το «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Η φετινή εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη».

Παρουσιαστής και επιμελητής της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης.  Οι βραβευμένες ηθοποιοί Μαρίνα Ασλάνογλου, Στεφανία Γουλιώτη και Μαρία Κίτσου τραγούδησαν με την συνοδεία του μουσικού Αντώνη Παπακωνσταντίνου τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη.

Στο τέλος όλες επι σκηνής μαζί και με τις υποψήφιες, τραγούδησαν το “Επτά τραγούδια θα σου πω”

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΡαδιοφωνική συνέντευξη στη ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ με το Δημήτρη Πετρόπουλο
Επόμενο άρθροNorForSale Art Net Σεμινάρια Χορού - Σεμινάρια Θεάτρου