Εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής με τη Χρύσα Σπηλιώτη στη Νάξο

ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ 1

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
ΝΑΞΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ

24-28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης εργαστήρι δημιουργικής θεατρικής γραφής, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη.

Με κέφι και καλοκαιρινή διάθεση, κάνοντας πέντε βήματα –όσες και οι μέρες του εργαστηρίου - οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τη θεωρία στο παιχνίδι της θεατρικής συγγραφικής δημιουργίας.

Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σ’ αυτό τον βαθύ όσο και ξεκαρδιστικό μονόλογο, ένας ζωντανός ονειρεύεται και σχεδιάζει τον επικήδειο λόγο που θα ήθελε να διαβάσουν στην κηδεία του. Η εμμονή για αναγνώριση, για δόξα, υστεροφημία και η ματαιοπονία τελικά του να ελέγξεις τα πάντα, που εμποδίζει την απλή κι αληθινή απόλαυση της ζωής, είναι κάποια απ’ τα ερεθίσματα που απλόχερα προσφέρει ο «Επικήδειος» για να γραφτούν νέοι, σύγχρονοι μονόλογοι και διάλογοι. Το υλικό που θα προκύψει από τις συναντήσεις του εργαστηρίου, θα αποτελέσει μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

 Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

 

Info:

Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).

Ημερομηνία: Από την Τετάρτη 24 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00 καθημερινά εκτός Κυριακής και στα τηλ. 6932 460616 & 6972 315743 ώρες 11.00 – 14.00.

και στο e-mail: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση από το Εθνικό Θέατρο
Επόμενο άρθροΗ νέα εταιρία παραγωγής "Θεατρικές σκηνές" και ο προγραμματισμός της