Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στο "Θέατρο Της Ημέρας"

ςυερυθξυερ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, με την Καλλιτεχνική Δ/νση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη Δ/νση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει τα 25 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτό και τη δημιουργική ψυχαγωγία του. Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

Στο πλαίσιο των παραπάνω δραστηριοτήτων για παιδιά, διοργανώνεται κάθε Παρασκευή

α) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

για παιδιά 2,5 - 4 ετών, 4 - 7 ετών,8 - 12 ετών, ώρα 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.

Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους,  αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.

Έναρξη 2 Σεπτεμβρίου 2016

 

β) ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

12 - 17 ετών, ώρα 7:45μ.μ.-9:00μ.μ.

Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης.

 

Έναρξη 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κατά τη διάρκεια του έτους γίνονται συχνές ενημερωτικές συναντήσεις για τους γονείς των παιδιών των Εργαστηρίων και άλλες δραστηριότητες.

Το Θεατρικό Παιχνίδι αποτελεί πρωτότυπη εκπαιδευτική και επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών του Λάκη Κουρετζή, που εδώ και 25 χρόνια εφαρμόζεται και στεγάζεται στο Θέατρο της Ημέρας στην Αθήνα. Συνιστά τον κύριο άξονα της παιδαγωγικής θεατρικής έκφρασης. Μαζί με τη Μουσική και την Εικαστική Αγωγή συγκροτούν το περιεχόμενο του προγράμματος αισθητικής αγωγής όπως καθορίζεται από το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας (Π.Δ. 132/1990), αλλά και από τη σύγχρονη ψυχοπαιδαγωγική επιστήμη που επιδιώκει τη δια μέσου των τεχνών σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση.

Οι Υπεύθυνοι των Εργαστηρίων είναι Εμψυχωτές – Θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της τριετούς Σχολής μας με μεγάλη εμπειρία στο παιδί και το θεατρικό παιχνίδι.

 

Το θεατρικό παιχνίδι:

  • Αποτελεί  τρόπο έκφρασης, θεατρικής αγωγής και προσέγγισης του θεάτρου.
  • Βοηθάει το παιδί να προβεί σε μια θέαση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του κόσμου και δρα συλλογικά.
  • Συντελεί την ενεργοποίηση του παιδιού, την απελευθέρωση της φαντασίας του, την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής του έκφρασης, της κοινωνικοποίησης του και την εξοικείωση του με την τέχνη.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένας «άλλος» τρόπος στην «ψυχαγωγία» των παιδιών.

Στους θεατρικούς χώρους του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, την ΜΠΛΕ και την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ, πλήρως εξοπλισμένους και ειδικά διαμορφωμένους και διακοσμημένους ανάλογα με την περίσταση και την ηλικία, αναλαμβάνουμε την διοργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά:

Γενέθλια, ειδικά σχεδιασμένα σε συνεργασία με τους γονείς ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού

Πάρτι, Happenings,

Εποχιακές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, Αποκριές,

τέλος σχολικής περιόδου, κ.α).

Πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικό παιχνίδι από ειδικούς παιδαγωγούς – εμψυχωτές, αποφοίτους της τριετούς σχολής μας.

 Στο ART-CAFÉ - φουαγέ του Θεάτρου οι ενήλικες και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους απολαμβάνοντας  καφέ, σνακ,  σε ένα περιβάλλον φιλικό και πολιτισμένο.

Πλήρης μουσική, ηχητική κάλυψη και διακόσμηση.