Εργαστήριο με την Άντζελα Μπρούσκου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Εργαστήριο με την Άντζελα Μπρούσκου στον Τεχνοχώρο Fabrica

«Είμαι δολοφόνος, η δουλειά μου είναι να σκοτώνω ανθρώπους»
(με αφορμή τον Ρομπέρτο Τσούκο)

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και η σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου, διοργανώνουν ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό εργαστήριο με αφορμή το εμβληματικό έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτέρ, «Ρομπέρτο Τσούκο».

Το εργαστήριο ξεκινάει στις 10 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2020 (4ωρες συναντήσεις – συνολική διάρκεια 56 ώρες).

Στα 10 χρόνια δράσης της Fabrica Athens, η εκπαίδευση ήταν πάντα ένας από τους πιο ισχυρούς πυλώνες λειτουργίας της. Το εργαστήριο με την Άντζελα Μπρούσκου είναι το πρώτο από όσα θα πραγματοποιηθούν τον φετινό χειμώνα, με σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Το έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές έχει σαν αφορμή την πραγματική ιστορία του κατά συρροήν νεαρού δολοφόνου, που σκότωσε τους γονείς του, έναν επιθεωρητή, ένα παιδί και πολλούς άλλους, όπως ο ίδιος ομολογεί στο τέλος. Από τον μύθο στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Έχοντας ως αφετηρία το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν συλλογικά μέσα από διαφορετικές οπτικές και θέσεις. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στον μυθικό ήρωα και το πραγματικό πρόσωπο;

Η προσέγγιση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέσα και εργαλεία που θα θεωρηθούν χρήσιμα. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες ν’ ανακαλύψουν τρόπους και κώδικες που συμβάλλουν στην σκηνική εγκατάσταση του έργου, ως δράστες και ως δημιουργοί μιας νέας, απρόβλεπτης πραγματικότητας που θα συνδιαλέγεται με τον παρόντα χώρο και χρόνο χρησιμοποιώντας υλικά και από το θέατρο Ντοκουμέντο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους και σκηνοθέτες.

Άντζελα Μπρούσκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ίδρυσε το 1993 το Θέατρο Δωματίου, καθώς και το ομώνυμο studio υποκριτικής με την βασική συνεργάτη της, ηθοποιό Παρθενόπη Μπουζούρη. Ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στην μέθοδο και την τεχνική του ηθοποιού με άξονα την αρχαία τραγωδία. Έκτοτε σκηνοθέτησε πολλά έργα από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο. Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Θέατρο Τέχνης και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου κ.α.

Έναρξη εργαστηρίου: 10 Νοεμβρίου.
Συναντήσεις: κάθε Κυριακή 12:30-16:30
Συνολική διάρκεια: 56 ώρες
Χώρος συναντήσεων: Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός
Κόστος σεμιναρίου: 350 ευρώ
Αποστολή βιογραφικών: [email protected]