Σεμινάριο υποκριτικής με τη Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

 «Από τον αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό κείμενο»

 One Day / Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Ένας νέος κύκλος σεμιναρίων και καλλιτεχνικών συναντήσεων ανοίγει…

Η ηθοποιός Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, στον φιλόξενο χώρο του st.ART στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργεί έναν θεατρικό πυρήνα και παρουσιάζει σε αυτή την ενότητα τα βασικά στοιχεία του αυτοσχεδιασμού, τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ένας ηθοποιός επί σκηνής αλλά και ό,τι αφορά τον ξεχωριστό κόσμο του θεάτρου.

Ποια είναι η προσωπικότητα του ηθοποιού;

Πώς γίνεται η αναζήτηση του ρόλου;

Ποιες είναι οι τεχνικές του θεάτρου;

Τι μας διδάσκει η σκηνή;

Πώς βοηθάει ο αυτοσχεδιασμός στο χτίσιμο ενός θεατρικού χαρακτήρα;

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

Η ομαδικότητα και η δουλειά ενός συνόλου κατέχει βασικό ρόλο στο θέατρο.

Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και θεατρικού παιχνιδιού (συγκέντρωση, χαλάρωση, απελευθέρωση κίνησης κτλ) χτίζεται η συνεργασία και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Παράλληλα όμως, ανακαλύπτουν και τα ατομικά τους εκφραστικά μέσα, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητά τους και την ίδια την ομάδα.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά πώς δουλεύουμε ένα θεατρικό κείμενο (μονόλογος, απόσπασμα σκηνής κτλ) και πώς εντάσσονται όλες οι ασκήσεις και οι αυτοσχεδιασμοί μέσα σε αυτό, ανακαλύπτοντας οι ίδιοι και χτίζοντας με αυτό τον τρόπο μόνοι τους τον θεατρικό χαρακτήρα ενός έργου.

Στόχος του βιωματικού αυτού σεμιναρίου είναι η εκμάθηση των βασικών στοιχείων και τεχνικών που συνθέτουν τον κόσμο του θεάτρου και πώς μπορεί ο καλλιτέχνης να ανακαλύψει την δική του θέση και τον εαυτό του επί σκηνής και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μικρές σκηνές από έργα που οι ίδιοι θα έχουν γράψει, μέσα από τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν.

Tips:

Ø  Βεβαίωση συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Ø  Παρέχονται σημειώσεις και βιβλιογραφία.

Ø  Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φοράνε άνετα ρούχα και έξτρα κάλτσες.

Ø  Η βιντεοσκόπηση ή η ηχογράφηση  απαγορεύεται.

Facebook Event https://www.facebook.com/events/813634979051941/

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ / Ηθοποιός, Καθηγήτρια Υποκριτικής 

 Η Κατερίνα Ζαχαριουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της «Μ. Βογιατζή – Τράγκα» και Ελληνική Γλώσσα και Γλωσσολογία στο "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο" του Γιώργου Μπαμπινιώτη, με καθηγητές τον ίδιο, τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, τον Μάνο Στεφανίδη κ.α.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό. Είναι κάτοχος διπλώματος της IDTA στο Αργεντίνικο Τάνγκο.

Στο θέατρο εμφανίστηκε επαγγελματικά το 2003. Έχει συνεργαστεί με θιάσους σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα (Ηρώδειο, Μπρόντγουαιη, Τζένη Καρέζη, Γκλόρια, Βεάκη, Άλφα, Αργώ, Casablanca Music Hall, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κ.α.)  αλλά και σε περιοδείες και σε χοροθεατρικές παραστάσεις.

Συνεργάστηκε - σαν ηθοποιός αλλά και σαν βοηθός σκηνοθέτη -  δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες, δημιουργούς και καλλιτέχνες όπως οι :

Νίκος Κούνδουρος, Στέφανος Ληναίος, Ευγένιος Τριβιζάς, Παναγιώτης Μέντης, Narimane Mari, Χρήστος Δήμας, Τάνια Τρίπη, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Τσούκας, Τάκης & Γιάννης Φίνας (Duo Fina), Μίκης Θεοδωράκης κ.α.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την υποκριτική, ασχολήθηκε ενεργά με την οργάνωση και τη διεύθυνση παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, με τις Δημόσιες Σχέσεις και το ραδιόφωνο. Διατηρεί προσωπική εκπομπή στο Radio Terranova, ενώ έχει δανείσει τη φωνή της σε διαφημιστικά.

Από το 2009, συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο για παιδιά και την εκπαίδευση γύρω από αυτό.

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.  Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα ,  κινηματογραφικά σενάρια και λογοτεχνικά βιβλία.  Το 2013 ίδρυσε την ιστοσελίδα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, www.nea-avlaia.gr , ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και ιστοσελίδες.

 Στοιχεία Διεξαγωγής Σεμιναρίου

Ημέρα: Κυριακή 13/10

Ώρες: 11 π.μ. – 4 μ.μ.

Διδακτέες ώρες : 5 συνολικά

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Προφίλ συμμετεχόντων: Απευθύνεται σε ηθοποιούς, performers, σπουδαστές δραματικών σχολών αλλά και σε όσους θέλουν να  γνωρίσουν από κοντά τα βασικά στοιχεία της σκηνής , να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα και να διεισδύσουν στη μαγεία του θεάτρου.

Χώρος: st.ART/ Βαλτετσίου 13 & Ιπποκράτους (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) / 1ος όροφος/ Τηλ: 6971535305

Κόστος συμμετοχής

30 ευρώ

Φοιτητές / άνεργοι : 20 ευρώ (απαραίτητη η προσκόμιση παραστατικών)

Παρέχεται έκπτωση 20% για 2 άτομα μαζί

 

Δηλώσεις συμμετοχής: 6936555719 & [email protected]

Photo poster : Χρήστος Παλαμήδης (Christos Palamidis Art)

 

St.ART
Βαλτετσίου 13 και Ιπποκράτους
(στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
1ος όροφος
Τηλ. Επικοινωνίας : 6971535305

Web site: http://www.st-art.gr/index.html

Facebook page : https://www.facebook.com/ST.ART20188/