Η Ευαγγελία Γατσωτή είναι «Νέο Αίμα»

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Πλατής

Η Ευαγγελία Γατσώτη είναι φοιτήτρια του τμήματος θεατρολογίας της Αθήνας, με καταγωγή από τη Νάξο.

Το κείμενο της παράστασης “Νυχιάνγκ” προέκυψε μέσα από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, που καθοδήγησαν με την πείρα τους ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης. Αν και αρχικά δεν επιλέχθηκε από την επιτροπή, ο Δημήτρης Τάρλοου το επέλεξε εμπιστευόμενος το θεατρικό ένστικτο του και για ακόμη μια φορά δεν λάθεψε. Είναι πολύ σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε νέους συγγραφείς να βελτιώσουν τη γραφή τους και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που θα τους αναδείξουν και το θέατρο Πορεία αναδεικνύεται πρωτοπόρο και σε αυτόν τον τομέα.

Η συγγραφέας έγραψε το έργο σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών και σίγουρα η θεατρική του δομή, οι διάλογοι και το εξαιρετικό plot twist που διαθέτει δεν το συναντάς εύκολα σε συγγραφέα της ηλικίας της. Η έμπνευση της όμως δεν σταματάει στον τίτλο του έργου αλλά χρησιμοποιεί αρκετά ευφάνταστα ετερόκλητα στοιχεία στο κείμενο της τα οποία όμως αναμειγνύονται με τρόπο που οδηγούν τη σκέψη του θεατή εκεί που επιθυμεί για να τον φέρει αντιμέτωπο με τα κοινωνικά ζητήματα που την απασχολούν.

Mεγάλο ρόλο, βέβαια, στο επιτυχημένο ανέβασμα έπαιξε τόσο η σκηνοθεσία του έμπειρου Δημήτρη Τάρλου όσο και οι απολαυστικές ερμηνείες της Αλεξίας Καλτσίκη και της Θάλειας Σταματέλου.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι η Ευαγγελία Γατσωτή είναι «Νέο αίμα» στο ελληνικό θέατρο.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ