Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη

  mikres-kyries

έκθεση

¨μονάχα εσύ ψυχή της κούκλας μόνο για σένα δε γινότανε κανένας να πει που αλήθεια ήσουν ¨

Rilke

 

Ο Νίκος Καρδώνης είναι ηθοποιός, έχει τιμηθεί με το βραβείο Χορν και είναι βασικό μέλος της ομάδας του Στάθη Λιβαθηνού. Φέτος βρίσκεται στο εθνικό θέατρο, στην παράσταση “Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας” ενώ ερμηνεύει τον ρόλο του Άγγελου Σικελιανού στην ταινία “Νίκος Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό.

Ωστόσο, η αγάπη του για τις κούκλες και το θεατρικό κοστούμι που άλλωστε ήταν οι πρώτες του σπουδές, τον οδήγησαν σε μια συλλογή με τίτλο “Μικρές κυρίες”.

Κούκλες ξεχασμένες, φθαρμένες από το χρόνο και κακοποιημένες απο τη σύγχρονη αισθητική,  αποκτούν στα χέρια του Νίκου Καρδώνη, μια δεύτερη ευκαιρία.

Μεταμορφώνονται εξ ολοκλήρου σε δραματικές ηρωίδες από τη λογοτεχνία, τη belle époque,  το σύμπαν του Luchino Visconti, την όπερα,  τη βικτωριανή εποχή.

Η Eda Gabler, η Anna Karenina, η κόμησα de Noailles, η Lady Godiva, η Ιζόλδη, η Sarah Bernhardt, η lady Windermere, και πόσες άλλες, “μεγάλες” και “μικρές” κυρίες θα είναι εκεί.

mikres-kyries-2

Κάθε κούκλα και μια μικρή ιστορία, περιμένει να τη μοιραστεί μαζί σας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Concierge Athens Cafe, Αγίας Θέκλας 8, Μοναστηράκι και θα διαρκέσει από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβριου.

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στις 19.00 το απόγευμα, στα εγκαίνια της έκθεσης, ο παλιός φίλος του Νίκου, γνωστός τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου με τη συνοδεία του Χάρη Σταυρακάκη στο ακορντεόν δίνει μια ξεχωριστή νότα εποχής, ενώ η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου θα εμφανιστεί σ’ ένα μικρό act, μ’ ένα ρόλο-έκπληξη!

Οι Μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη σας περιμένουν!

mikres-kyries-3