Η παράσταση "Enter Hamlet" της Καλλιτεχνικής Ομάδας Persona στο Camploy Theatre στη Βερόνα της Ιταλίας

H παράσταση Enter Hamlet, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αύρας Σιδηροπούλου, αποτελεί το νέο διεθνές πρότζεκτ της Καλλιτεχνικής Ομάδας Persona, με τη σύμπραξη καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία. Γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις
23 Aυγούστου στο Camploy Theatre στη Βερόνα της Ιταλίας, κατόπιν πρόσκλησης, στο πλαίσιο του Verona Shakespeare Fringe Festival.

Βασισμένο στην υπαρξιστική οπτική του πρωτότυπου έργου του Σαίξπηρ, το Enter Hamlet εκσυγχρονίζει τις αιώνιες φιλοσοφικές του αναζητήσεις, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα ότι όπου βλέπει κανείς ένα τέλος, πρέπει να αναζητήσει και τα ίχνη μιας νέας αρχής. Η πλοκή επικεντρώνεται στην αναζήτηση του Άμλετ για ειρήνη και αίσθηση του ανήκειν, καθώς o άφυλος χαρακτήρας αναπολεί τα κύρια γεγονότα της ζωής του, σε ένα συνεχή διάλογο με το παρελθόν του. Η παράσταση φέρνει την περφόρμερ (Elena Pellone) στη δίνη ενός υπαρξιακού και μεταθεατρικού κυκλώνα, με τον χαρακτήρα εγκλωβισμένο στις προηγούμενες αναμνήσεις του. Αυτά τα μέρη - μνήμης, φαντασίας και προσδοκίας -  σταδιακά επικρατούν και ο Άμλετ παρασύρεται στον κόσμο των φαντασμάτων, τον οποίο τελικά αγκαλιάζει σε μια πράξη διαμεσικής κάθαρσης. Ο/η Άμλετ μεταμορφώνεται από το ένα πρόσωπο στο άλλο, από θύμα σε θύτη..

Το Enter Hamlet είναι ένα σύγχρονο υπαρξιακό παραμύθι, το οποίο αναθεωρεί τον δραματικό κανόνα χρησιμοποιώντας τον Άμλετ ως σύγχρονο "Everyman/Everywoman," που συνομιλεί με μια σειρά από διαμεσολαβημένα φαντάσματα από το παρελθόν και το παρόν του. Τα φωνητικά μέρη έχουν δημιουργηθεί από τη Γαλλίδα περφόρμερ Muriel Louveau, ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Βάνια Απέργη ερμηνεύεται ζωντανά από την Αlessandra Βοnetti. Η υποβλητική γραφή συνδυάζει ποίηση και καθημερινή γλώσσα, ενώ η παράσταση δημιουργεί απροσδόκητα τοπία μυαλού μέσα από προβολές που σχεδίασε η Άρτεμις Τζάβρα-Bulloch και το αφαιρετικό σκηνικό-κοστούμι της Εμμανουέλας Βογιατζάκη-Krukowski. Μαζί με την Pellone, στη σκηνή, ο Eric Nicholson.

Το Enter Hamlet θα «ανοίξει» το Φεστιβάλ Shakespeare Fringe στις 23 Αυγούστου 2022.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Persona ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2004. Αποτελείται από καλλιτέχνες που εργάζονται διεθνώς στον χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, των εικαστικών και ψηφιακών τεχνών. Η φιλοσοφία μας είναι η ένταξη και η ποικιλομορφία και το καλλιτεχνικό μας όραμα είναι να δημιουργούμε θεατρικά γεγονότα, όπου διαφορετικές μορφές τέχνης και μέσα μπορούν να συνυφαίνονται ελεύθερα. Έχουμε παρουσιάσει τη δουλειά μας σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τουρκίας, της Ιταλίας και του Ιράν. Όλα αυτά τα χρόνια, τα έργα μας έχουν υποστηριχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστόπουλου.

Περισσότερα για εμάς εδώ: www.persona.gr 

Η ομάδα

Συγγραφέας – σκηνοθέτις: Αύρα Σιδηροπούλου

Ερμηνεία: Elena Pellone

Σκηνικά-Κοστούμια: Εμμανουέλα Βογιατζάκη- Krukowski

Video Art: Άρτεμις Τζάβρα Bulloch

Μουσική σύνθεση: Βάνιας Απέργης

Δημιουργός φωνητικών: Muriel Louveau

Guest appearance: Eric Nicholson

Μουσική εκτέλεση επί σκηνής: Alessandra Bonetti

Σχεδιασμός φώτων: Γιώργος Σηφάκης

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τζούλια Κόγκου, Κάτια Μακρυκώστα

Βοηθός Σκηνογράφου - Ενδυματολόγου: Προκόπης Προκοπίου

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση για το έργο "Κρατάς Μυστικό;" από την Ασπασία Ποντίκα και τη Medea Pictures
Επόμενο άρθροΝέα έκδοση | Οἰδίπους Τύραννος του Σοφοκλή