Κατάληψη στο θέατρο ΡΕΞ από εργαζόμενους της τέχνης

Οι συμμετέχοντες καταγγέλλουν με ανακοίνωση ότι δέχθηκαν απειλές να εγκαταλείψουν το κτίριο από στέλεχος του Δ.Σ. του Εθνικού.

Καλλιτέχνες, ηθοποιοί και εργαζόμενοι στις τέχνες έχουν καταλάβει το κτίριο του Εθνικού με αιτήματα γύρω από τον πολιτισμό, αλλά και με αναφορές για τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία και τη δικαιοσύνη.

«Απέναντι στη συστημική μισαλλοδοξία υψώνουμε το πρόταγμα της αλληλεγγύης» αναφέρεται στο πανό που έχει αναρτήσει η κίνηση εργαζομένων στις τέχνες Ρωγμή.

«Επανανοηματοδοτούμε τη λέξη Πολιτισμός με τον αγώνα μας για την Ελευθερία, τη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία, δημιουργούμε και κρατάμε ανοιχτό τον δημόσιο χώρο που στερηθήκαμε, πραγματώνοντας σήμερα τον πολιτισμό του αύριο», περιγράφει το κείμενο που μοιράζεται έξω από το Rex.

Η ανακοίνωση από τη Ρωγμή, Κίνηση Εργαζόμενων στις Τέχνες που καταγγέλλει απειλές για αστυνομική εισβολή από στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου

«Μόλις συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού, κύριο Πουλατζά. Ο άνθρωπος που πριν λίγες μέρες επικαλούταν την ιστορία του και προτιμούσε να παραιτηθεί αντί να δει καλλιτέχνες να συλλαμβάνονται μέσα στο κτίριο Τσιλερ, σήμερα, για την #κατάληψη του Ρεξ απειλεί με εκκένωση απο την αστυνομία λέγοντας χαρακτηριστικά οτι από μέσα θα φύγετε με χειροπέδες και εκβιάζει με απόλυση των εργαζομένων που βρίσκονταν στον χώρο τη στιγμή της κατάληψης.

Παραμένουμε στο χώρο και σας καλούμε όλες, όλους και ολ@ στο κατειλημμένο Ρεξ».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων στις Τέχνες:

#ΕΜΕΙΣ

Εμείς οι αόρατοι μιας κοινωνίας που το μάτι του κράτους αγνοεί, απολίτιστες και απολίτιστοι του κυρίαρχου πολιτισμού, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες ένα χρόνο άνεργ@ στους χώρους του θεάματος και της τέχνης. 

Εμείς, οι ηθοποιοί, οι χορεύτριες, οι μουσικοί, οι σκηνοθέτριες, οι τεχνικοί, οι θεωρητικές, οι εικαστικοί, οι τεχνίτριες, οι εκπαιδευτικοί, οι κινηματογραφίστριες, οι drag performers, οι κουκλοπαίκτες, οι υπάλληλες των γραφείων, οι υπάλληλοι των ταμείων, οι καθαριστές, οι ταξιθέτριες, οι σπουδαστές, οι μαθήτριες, το κοινό. 

Εμείς, κοινωνοί και μέτοχοι μιας τέχνης που είναι χώρος φαντασιακός, μάθημα στο σχολείο πρακτικό, εκπαίδευση επαγγελματική στην τριτοβάθμια, και περιβάλλον εργασιακό. 

#ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ

Ανοίγουμε το δημόσιο χώρο, για να συναντηθούμε -

Ανοίγουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, για να συνδιαμορφώσουμε -

Ανοίγουμε ένα live streaming, ένα ζωντανό δίαυλο, για να συνδεθούμε -

Ανοίγουμε το θέατρο, για να εδαφικοποιήσουμε αυτή την ετεροτοπία-

Καταλαμβάνουμε το ΡΕΞ ως κέντρο αντι-πληροφόρησης

και

#ΚΑΛΟΥΜΕ

Καλούμε σε έναν οριζόντιο διάλογο, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις και ατομικότητες, να κρατήσουμε μαζί τη ζωντανή ροή, το ΡΕΞ ως κέντρο αντιπληροφόρησης, νησί καταμεσής της ερήμου των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης και της άγριας κρατικής καταστολής.

#ΕΠΑΝΑΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ

Επανανοηματοδοτούμε τη λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με τον αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, δημιουργούμε και κρατάμε ανοιχτό τον δημόσιο χώρο που στερηθήκαμε, πραγματώνοντας σήμερα τον πολιτισμό του αύριο.

#ΕΝΩΝΟΥΜΕ

Ενώνουμε τις φωνές μας μεεκείνες των υγειονομικών. Είμαστε υγειονομικοί, είμαστε εν δυνάμει ασθενείς ενός μονοθεματικού συστήματος υγείας που νοσεί θανάσιμα. Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των εκπαιδευτικών. Είμαστε σπουδαστές, φοιτητές, διδακτορικοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, τις αγωνιζόμενες άνεργες, τους ηλικιωμένους, τους γονείς, και τα παιδιά μας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ

ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

#ΡΩΓΜΗ

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακό σεμινάριο "Διδασκαλία κοινωνικών θεμάτων μέσω θεατρικών τεχνικών και Σωκρατικής Διαλεκτικής"
Επόμενο άρθροΣεμινάριο θεατρικής διασκευής (e-learning) με τον Στρατή Πασχάλη στον Ιανό