Κοπή βασιλόπιτας 2016 στο ΚΒΘΕ που κλείνει 55 χρόνια ζωής!!!

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε μέσα σε ζεστό κλίμα στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρης Στυλιανού και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αναστασάκης απεύθυναν στους εργαζόμενους και στους συνεργάτες του ΚΘΒΕ ευχές για το νέο έτος, έκοψαν την βασιλόπιτα και μοίρασαν κομμάτια στους υπεύθυνους Τμημάτων του Θεάτρου. Τα τελευταία δύο κομμάτια της βασιλόπιτας δόθηκαν στους γνωστούς κι αγαπημένους δίδυμους της Θεσσαλονίκης, τον Ανέστη και τον Μιχάλη, χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της πόλης που είναι πάντα παρόντες στις συνεντεύξεις και στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Τα τρία «φλουριά» της βασιλόπιτας έτυχαν στην Eλένη Καλαϊτζή, σπουδάστρια στο Α’ Έτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, στην Marleen Vershchuuren από το Τμήμα Παραγωγής και στον Κώστα Παπαζαχαρίου από το Διοικητικό Τμήμα.

Ακολούθησε κλήρωση για τη δωρεάν συμμετοχή 7 ηθοποιών και 3 σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ στο Σεμινάριο του Γιάννη Οικονομίδη: «4 x 4 x 4: Ο Γιάννης Οικονομίδης συναντά τις ταινίες του», που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από το FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE και το ΚΘΒΕ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 13η Ιανουαρίου, ημερομηνία κοπής της βασιλόπιτας, συμπίπτει με την ημερομηνία ίδρυσης του ΚΘΒΕ που γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 55 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή του.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1961 και εγκαινίασε τη δραστηριότητά του το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς με παραστάσεις της τραγωδίας του Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος", στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Πρώτος πρόεδρός του υπήρξε ο συγγραφέας Γιώργος Θεοτοκάς και πρώτος διευθυντής του ο σκηνοθέτης Σωκράτης Καραντινός. Από το Δεκέμβριο του 1961 το Κ.Θ.Β.Ε. άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βασιλικό Θέατρο, ενώ το φθινόπωρο του 1962 εγκαταστάθηκε στο νεόκτιστο τότε κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

 

55 ΧΡΟΝΙΑ ΚΘΒΕ!

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

PHOTO_KOPH_VASILOPITAS1 & 2: Ελπίδα Βιάννη (Προϊσταμένη Τμήματος Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων)- Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

PHOTO_KOPH_VASILOPITAS4: Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Ανέστης & Μιχάλης

PHOTO_KOPH_VASILOPITAS5 & 7: Οι εργαζόμενοι και συνεργάτες του ΚΘΒΕ με την Διοίκηση και την Διεύθυνση του ΚΘΒΕ

PHOTO_KOPH_VASILOPITAS 6: Eλένη Καλαϊτζή, σπουδάστρια στο Α’ Έτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Ανύπαρκτοι φίλοι"
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Η μαζώχτρα"