Κριτική για την παράσταση "Η τέλεια γυναίκα"

Η Τέλεια γυναίκα

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Τον Ιάκωβο Μυλωνά τον είδα πρόσφατα στην παράσταση «Μεταξωτές γυναίκες» και σίγουρα με εντυπωσίασε! Ήταν λοιπόν βέβαιο ότι θα μου προκαλούσε το ενδιαφέρον να τον παρακολουθήσω και στο επόμενο εγχείρημα του, που είναι «Η τέλεια γυναίκα», ένας κατά βάση κωμικός μονόλογος με πολλές ανατροπές και απρόσμενο τέλος.

Είναι από τις λίγες φορές, που ένας ηθοποιός μου κεντρίζει τόσο πολύ το ενδιαφέρον από τα πρώτα λεπτά της παράστασης. Σε βάζει αμέσως μέσα στην ιστορία του, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα.

Έχει μεγάλη αμεσότητα με το κοινό και οι εναλλαγές συναισθημάτων, που σου προκαλεί είναι συνεχόμενες.

Στο κείμενο του θα βρεις σίγουρα κοινά σημεία αν είσαι άντρας, κι αν είσαι γυναίκα είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία να δεις πως σκέφτεται ένας άντρας για ζητήματα, που δύσκολα θα σου αποκαλύψει ποτέ στην πραγματική ζωή. Σου εμφανίζει την ευαίσθητη πλευρά του, αλλά το τέλος είναι κάτι που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.

Τη σκηνοθεσία την έχει κάνει ο ίδιος και είναι πραγματικά «απορίας άξιον» πως κατάφερε να δομήσει τόσο αριστοτεχνικά το ρόλο του, δίνοντας μου την εντύπωση ότι την ίδια στιγμή, που έπαιζε παρακολουθούσε τον εαυτό του.

Είναι σίγουρα μια εξαιρετική παράσταση, γιατί πάνω από όλα καταφέρνει να δίνει απαντήσεις, ενώ συγχρόνως θέτει και ερωτήματα.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τον Ιάκωβο Μυλωνά για την παράσταση «Η Τέλεια γυναίκα»
Επόμενο άρθροΗ Όπερα της Πεντάρας στηρίζει το σωματείο "ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο"