Κριτική για την παράσταση "Απολυμένη"

Απολυμένη

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Η αλήθεια είναι ότι πήγα σκεπτόμενος πως δύσκολα θα παρακολουθούσα μια αντίστοιχα επιτυχημένη παράσταση όπως ήταν «Η πόρνη από πάνω». Ο Αντώνης Τσιπιανίτης, όμως, έχει περάσει και αυτός από το στάδιο του απολυμένου δημοσιογράφου, πριν πάρει την πολύ σωστή απόφαση να γράψει κείμενο για το θέατρο και αυτό τον βοήθησε πολύ σε αυτή την παράσταση, όπου τα «κλισέ» δεν λείπουν, αλλά είναι δοσμένα με τέτοιο τρόπο που δεn γίνονται κοινότοπα.

Η εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Κώστα Γάκη δίνει πολύ καλό ρυθμό στο έργο και η Κατερίνα Διδασκάλου με την ερμηνεία της το απογειώνει. Βλέποντας τη και στην «Ασκητική» που παίζεται τώρα στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» θα καταλάβετε κι εσείς το εύρος των δυνατοτήτων αυτής της πραγματικά εξαιρετικής και πανέμορφης ηθοποιού, που δεν πέφτει στην παγίδα να χρησιμοποιήσει την εικόνα της στο ρόλο και διαλέγει πάντα το δύσκολο δρόμο.

Παρόλο που και πάλι το έργο είναι γυναικοκεντρικό υπάρχουν πολλά σημεία που ο καθένας μας άντρας ή γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί με τη πρωταγωνίστρια. Άλλωστε όλοι μας έχουμε «χτυπηθεί» από την κρίση αν δε χάσαμε και τη δουλειά μας ακόμα.

Τα σκηνικά από τη Ματίνα Μέγκλα κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστική την παράσταση και οι φωτισμοί της Σεμίνας Παπαλεξανδροπούλου τονίζουν πολύ εύστοχα τις αλλαγές στην ψυχολογία του χαρακτήρα. Η μουσική του Κώστα Γάκη «δένει» πολύ όμορφα στο «όλο» εγχείρημα.

Είμαι σίγουρος πλέον ότι αν αποφασίσει να γράψει και τρίτο μονόλογο για την Κατερίνα Διδασκάλου ο Αντώνης Τσιπιανίτης θα έχει την ίδια επιτυχία με τους δύο προηγούμενους... Αχτύπητο δίδυμο!!!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ