Κριτική για την παράσταση "Μη χορέψεις"

Μη χορέψεις

Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

Τον Χρήστο Καρασαββίδη τον πρωτοάκουσα πέρυσι λόγω του έργου «Περσινές βροχές» στο θέατρο 104, αλλά και στο «Μαύρη ζάχαρη», που ανέβηκε στην «Ακαδημία Πλάτωνος» και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

Φέτος δείχνει ότι έχει πολλά ακόμα να μας πει και επανέρχεται συγγραφικά με το έργο «Μη χορέψεις», το οποίο σκηνοθετεί ο ίδιος και συμπρωταγωνιστεί. Δύσκολο το εγχείρημα, αλλά στο χώρο αυτό χρειάζεται και άγνοια κινδύνου, για να προχωρήσεις μπροστά.

Το έργο αυτό είναι μια μάχη μεταξύ των δύο φύλων σε διαφορετικά επίπεδα και το πρώτο είναι ένα strip club, όπου βλέπουμε το αφεντικό να προσπαθεί να επιβληθεί στην χορεύτρια, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του θέση, ως μοχλό πίεσης. Οι δύο ηθοποιοί δείχνουν να έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους.

Η Άρτεμις Γρύμπλα ενσαρκώνει με επιτυχία το ρόλο της και καταφέρνει να μεταμορφωθεί από θύμα σε θύτη, που είναι το ζητούμενο και το ενδιαφέρον κομμάτι του ρόλου.

Ο Χρήστος Καρασαββίδης, έχοντας επωμιστεί το ρόλο του συγγραφέα, αλλά και του σκηνοθέτη δεν ερμηνεύει το ρόλο του έτσι όπως θα περίμενε ο θεατής (για το αφεντικό ενός strip club), αλλά ίσως έτσι προσπαθεί να οδηγήσει το κοινό πιο γρήγορα στην ουσία του ρόλου του.

Γενικά είδαμε μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά από ένα νέο καλλιτέχνη, που δεν σταματά να αναζητά την έκθεση στο κοινό με όποιο τρόπο μπορεί και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΞεναγήσεις στα ιστορικά βαγόνια του καλλιτεχνικού συρμού της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση για την παράσταση «Ισορροπία του Nash»