Κριτική για την παράσταση "Μουσικές Εποχές"

Από την Άσπα Τόρνου

…Η βρεφική παράσταση «Μουσικές Εποχές»: η πρώτη συναυλία για παιδιά, 0-5 ετών» παίζεται στην ιδιαιτέρως φιλική σκηνή του θεάτρου Βέμπο και εμείς βρεθήκαμε εκεί, για  να την απολαύουμε!

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συναυλία όπου μέσα σε 45’ με οδηγό τις μελωδίες, το χορό και τις εικόνες, μικροί και μεγάλοι θα αισθανθούν τη ζεστασιά του καλοκαιριού, τη θαλπωρή του χειμώνα, τη μαγεία της άνοιξης και τη νοσταλγία του φθινοπώρου. Μια παράσταση γεμάτη από τα πιο κατάλληλα ερεθίσματα για τις ηλικίες αυτές. Εμπειρία ζωής για τη μικρούλα μου!

Η διαδικασία είναι απλή και τρυφερή…

Οι μαμάδες ή ακόμα και οι μπαμπάδες έρχονται με τα μωράκια τους θέατρο. Αφήνουν τα καροτσάκια τους στο φουαγιέ του θεάτρου, παίρνουν αγκαλιά τα μωράκια ή από το χεράκι τα πιο μεγάλα παιδιά και ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή. Γονείς και μωρά βρίσκονται καθισμένοι σε παγκάκια και σε αναπαυτικές μαξιλάρες, όπου στην άκρη της σκηνής βρίσκεται ένα πιάνο, ένα τσέλο, ένα φλάουτο. Τα μωρά μπορούν να γελάσουν, να κλάψουν, να μιλήσουν, να κοιμηθούν, ακόμα και να θηλάζουν. Ίσως και να μην έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Ξέρουν όμως να ακούν, να αισθάνονται, να δείχνουν τη χαρά τους άμεσα…

Η επιτυχία μιας βρεφικής παράστασης είναι να δημιουργηθεί ένας μικρόκοσμος μέσα στον όποιο ηθοποιοί και θεατές συνυπάρχουν με ειλικρίνεια. Κάτι που η συγκεκριμένη παράσταση το πέτυχε στο μέγιστο!

Τα φώτα σβήνουν… και το ταξίδι ξεκινά… χωρίς φαντασμαγορικά σκηνικά αλλά μέσα από γνώριμους ήχους, και οπτικά ερεθίσματα, τα οποία έχουν ήδη κατακτήσει σε αυτή την ηλικία, η παράσταση καταφέρνει να κερδίσει και το πιο απαιτητικό μωράκι που βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Οι μουσικοί κινούνται στο χώρο, το ίδιο και η Σάρα Τοσκάνο ,μια εκπληκτική χορεύτρια, αλλά και η  χορογράφος όπου με τη κίνηση του σώματος της αλλά και με τις εκφράσεις του προσώπου της καταφέρνει να διατηρήσει την προσήλωση κάθε μικρού θεατή μέχρι το τέλος.

Μια παράσταση που προτείνουμε ανεπιφύλακτα και η οποία θα εξοικειώσει τα παιδιά με τον χώρο του θεάτρου με τον πιο ομαλό τρόπο. Αποχωρώ ενθουσιασμένη, αφού ένιωσα ότι η μικρούλα μου έγινε λίγο «μεγάλη» βλέποντας θέατρο!

Πληροφορίες για την παράσταση: Έδω