Λαμπερή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής για την ετήσια πολιτιστική έκδοση «Επίλογος»

o-ekdotis-dntis-ekdosis-tou-epilogou-2016-k-takis-vlastos-stin-parousiasi-tis-25is-ekdosis

Στη κατάμεστη, από ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γιόρτασε τα 25α γενέθλια της η ετήσια πολιτιστική έκδοση «Επίλογος», συγκεντρώνοντας όλες τις κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν χαράξει μεγάλες πορείες στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας.

i-timithentes-p-dimaras-pr-sfm-th-papageorgiou-g-chatzinasios-me-tin-a-e-proedro-tis-dimokratias-kirio-prokopio-pavlopoulo

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν οι απονομές τιμής στο Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» (ΣΦΜ) για τη σημαντική προσφορά του στον χώρο της μουσικής και ιδιαίτερα στη διάσωση και ανάδειξη της μουσικής παιδείας, στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου για το πλούσιο έργο του και τη συνεισφορά του στο ελληνικό θέατρο και στον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο για το σύνολο της προσφοράς του στην ελληνική μουσική σκηνή.

o-th-papageorgiou-meta-ti-vravefsi-tou-apo-ton-epilogo

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του 25ου τόμου «Επίλογος 2016» από τον αρχισυντάκτη της έκδοσης, δημοσιογράφο Γ.Ν. Μπασκόζο, τον σύμβουλο έκδοσης συγγραφέα Κ. Γεωργουσόπουλο και τον διευθυντή της Τ. Βλαστό, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στην ύλη του επετεακού τόμου, που περιλαμβάνει τα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, όσο στις δυσκολίες των δημιουργών και εκφραστών του πολιτισμού  στις μέρες μας.

o-m-reppas-o-proedros-tou-sfm-p-dimaras-o-sinthetis-akadimaikos-th-antoniou-meta-tin-aponomi

 Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκαν videos με χαρακτηριστικά αποσπάσματα για το έργο των τιμηθέντων  και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις.

Για το σπουδαίο έργο του ΣΦΜ  μίλησε ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, για τον Θαν. Παπαγεωργίου ο θεατρικός συγγραφέας-μεταφραστής Παναγιώτης Μέντης και για τον Γ. Χατζηνάσιο η συγγραφέας μουσικών βιβλίων-δημοσιογράφος Έλενα Ματθαιοπούλου.

o-g-chatzinasios-meta-ti-vravefsi-tou-apo-ton-epilogo

Τις τιμές απένειμαν αντιστοίχως: ο συνθέτης-ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννης Αναστασάκης και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

 Η ζεστή ανταπόκριση του κόσμου, η συγκίνηση και το ένθερμο χειροκρότημα σημάδεψαν τη βραδιά αυτή αφού τόσο τα λόγια των ομιλητών όσο οι ευχαριστίες των τιμηθέντων ήταν γεμάτα θαυμασμό και αγάπη.

o-th-papageorgiouo-kallitechnikos-dntis-tou-kthve-g-anastasakis-o-m-reppas-meta-tin-aponomi

 Ο Μιχάλης Ρέππας που παρουσίασε την εκδήλωση με τον μοναδικό του τρόπο έδωσε τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό του.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο πιάνο να ολοκληρώνει με ένα «άγγιγμα ψυχής» μια πραγματικά έξοχη και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

o-proedros-tou-sfm-p-dimaras-meta-tin-aponomi-timis-po-ton-epilogo

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

 Επίσης  εκπρόσωποι της πολιτικής : ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης  υφυπουργός πολιτισμού & Αθλητισμού κος Γ. Βασιλειάδης, η κα Όλγ. Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Μεταναστ. Πολιτικής κ. Ι. Μπαλάφας, ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σπ. Λυκούδης,  ο Πρόεδρος του ΟΜΜΑ κ. Ν. Θεοχαράκης, ο τ. Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, αλλά  και  σημαντικοί  άνθρωποι της  κοινωνικής  ζωής  του  τόπου.

h-a-e-proedros-tis-dimokratias-kirios-prokopios-pavlopoulos-o-ekdotis-dntis-ekdosis-tou-epilogou-2016-k-takis-vlastos

 Αλλά και καλλιτέχνες και άνθρωποι των Γραμμάτων, των  Τεχνών, όπως οι : Αλ. Αντωνόπουλος, Μ. Πλέσσας,  Μ. Παπαοικονόμου,  Τ. Πατρίκιος, Γ. Μιχαλακόπουλος, Ροδ. Μορώνης, Κ. Τριανταφυλλόπουλος, Μ. Μητρούσης, Μ. Βιδάλη, Π. Δαδακαρίδης  κ.ά.   

 Η βράδιά έκλεισε με κοκτέιλ στο φιλόξενο χώρο του φουαγιέ της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου.

epilogos-2016-i-katamesti-ethousa-d-mitropoulos