Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα Ελίζα Σολωμού από την παράσταση "Ελευθερώστε τη Θετική Ενέργεια"

hgf

Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής

Ας πούμε ότι έχω ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι  και θέλω να τα φέρω στην παράσταση. Πώς να τα προετοιμάσω για αυτό που θα δουν;
 Μια συναρπαστική παρέα 7 νέων παιδιών που ταξιδεύουν με μια χρονομηχανή και έχουν μια διαφορετική υπέρ - δύναμη ο καθένας, κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε νέου παιδιού.Πιστεύω και του γονιού.

Τα υπόλοιπα αφήστε τα επάνω μας.
Είναι ένα πραγματικά παραμυθένιο musical με υπέροχα, εύστοχα και αισιόδοξα μηνύματα ώστε από τη μία να τα διασκεδάσουμε και από την άλλη να διεγείρουμε το παιδικό μυαλουδάκι σε θετικές κατευθύνσεις.

 

Εγώ που είμαι μεγάλος θα βαρεθώ;
Το αντίθετο. Οι γονείς φεύγουν από το θέατρο με ένα τεράστιο χαμόγελο. Χάνονται και οι ίδιοι σαν μικρά παιδιά, μέσα στη δράση και την ενέργεια της παράστασης. Χαρακτηριστικά δεν ήταν λίγες οι μανούλες που μου είπαν "μακάρι και εμείς να μεγαλώναμε με τέτοια παιδικά". Το παραμύθι μας είναι σύγχρονο, μοντέρνο και μπορεί να το απολαύσει όλη η οικογένεια. Στόχος μας, να το συζητήσουν στο σπίτι και να καταφέρουμε να επηρεάσουμε Θετικά τη σύγχρονη οικογένεια, με τις δικές μας ιδιαίτερες έννοιες.

 

Ο ηθοποιός που παίζει σε παιδική παράσταση λειτουργεί διαφορετικά από αυτόν που παίζει σε παράσταση για ενήλικες;
Είναι λογικό ένας ηθοποιός που παίζει σε παιδική παράσταση, να γίνεται και λίγο παιδί ξανά.

Όταν έχεις επαφή με τα παιδιά αλλάζεις και ως άνθρωπος όχι μόνο ως ηθοποιός.

 

Ποια είναι τα συστατικά μιας καλής παιδικής παράστασης;
Να καταφέρνει η ενέργεια της παράστασης, να συνεπάρει σε τέτοιο βαθμό το παιδί, ώστε το ίδιο να νιώθει κομμάτι από αυτό το παραμύθι ή ακόμη καλύτερα να νιώθει ότι είναι ένας ακόμη μικρός ήρωας από την παιδική παράσταση. Αυτή είναι η  μαγεία και τα παιδιά χρειάζονται λίγη "μαγεία" στη ζωή τους!!!

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ