Μια Ελληνική παιδική παράσταση που ταξίδεψε στο Λονδίνο

ξθδ

H ελληνική παιδική παράσταση «Το Αγόρι με τα μπλε Μαλλιά» επέστρεψε από το Λονδίνο, έχοντας δώσει δύο sold out παραστάσεις  προσκαλεσμένη του Hellenic Centre  .

Η   πρόσκληλη από το Hellenic Centre και το Λύκειο των Ελληνίδων Λονδίνου ηταν ιδιαίτερα τιμητική  για τον Φούρνο και την Παιδική σκηνή του εφόσον είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει την εν λόγω παράσταση, σε σκηνοθεσία και κείμενο Ελεάννας Σαντοριναίου στους μικρούς Έλληνες του Λονδίνου.

«Το Αγόρι Με τα Μπλέ Μαλλιά», με θέμα τη φιλία και τη διαφορετικότητα,έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό της Αθήνας. Μετά από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είχε τη δυνατότητα να προσφέρει δωρεάν παραστάσεις και εργαστήρια βασισμένα στο έργο σε σχολεία οικονομικά ασθενέστερων περιοχών της Αττικής.

θξδστ

«Το Αγόρι Με τα Μπλέ Μαλλιά», είναι μία παράσταση για παιδιά 3-8 ετών. Μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού, του Άτρο, το οποίο είναι διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της μικρής του πόλης. Εάν και η διαφορετικότητά του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο  ντρέπεται για τα μαλλιά του, και η μόνη συντροφιά που έχει είναι ένα μικρό κουκλάκι που με την φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβιτσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τον αναζητήσει.

Η ιστορία εάν και απλή στη δομή της, για να είναι κατανοητή σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική  ζωή των παιδιών.

- Bullying

- Ξεπερνάω τους Φόβους μου

- Μαθαίνω να κάνω φίλους που είναι διαφορετικοί από εμένα

 

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ