Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο νικητής του 19ου θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν

Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο νικητής του 19ου θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν που απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 18 Μαρτίου, στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Ο ηθοποιός βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Καντίντ στο έργο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα, και για τον ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο ηθοποιό στον επόμενο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.  Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Στην επιτροπή, εκτός του προέδρου, είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Οι υπόλοιποι φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο της θεατρικής σεζόν 2017-2018 ήταν οι εξής:

– Θάνος Λέκκας, για τον ρόλο του Νάνκι-Που στην όπερα «Ο Μικάδος» των Ουίλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση (Εθνική Λυρική Σκηνή /Εναλλακτική Σκηνή).

– Μιχάλης Πανάδης, για τον ρόλο του Έντουαρντ στον «Φεγγίτη» του Ντέιβιντ Χέαρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (Εμπορικόν).

– Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, για τον ρόλο του Ορφέα στο «Ορφέας κι Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία -σύνθεση κειμένου του Δημήτρη Μπογδάνου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Πηγή: elculture.gr

Προηγούμενο άρθροΟ "Δον Ζουάν"το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με Νίκο Κουρή, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκη Παπαδημητρίου
Επόμενο άρθροΑκρόαση από την «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης»