Ο συγγραφέας του έργου "Λαμπεντούζα" Άντερς Λουστγκάρτεν στην Αθήνα

anders-lustgarten-600x399

Το θέατρο του Νέου Κόσμου και ο 105,5 Στο Κόκκινο σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις  21:15 στην παράσταση Λαμπεντούζα.

Ο συγγραφέας του έργου Άντερς Λουστγκάρτεν θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους του 105.5 Στο Κόκκινο Χρυσόστομο Λουκά και Γιάννη Ανδρουλιδάκη σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης.

20 τυχεροί ακροατές θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου (συμμετοχή με sms γράφοντας 1055 κενό, τη λέξη Λαμπεντούζα, ονοματεπώνυμο και αποστολή στο 54045). Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

Παράλληλα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου (16:00-17:00) ο συγγραφέας θα βρεθεί στο στούντιο του 105,5 φιλοξενούμενος της Φωτεινής Λαμπρίδη.

 

Ποιός είναι ο Άντερς Λουστγκάρτεν

Ο Άντερς Λουστγκάρτεν (Anders Lustgarten) είναι βρετανός θεατρικός συγγραφέας γεννημένος από αμερικανούς γονείς ουγγροεβραϊκής καταγωγής. Σπούδασε κινέζικη ιστορία στην Οξφόρδη και έκανε διδακτορικό στο ίδιο θέμα στην Αμερική. Εκεί, μετά το πέρας των σπουδών του, άρχισε να διδάσκει θέατρο σε φυλακισμένους και στράφηκε ο ίδιος στη θεατρική γραφή. Από το 2007 έχει γράψει συνολικά 22 έργα, για το Ρόγιαλ Κορτ, το θέατρο Σόχο, το Μπόλτον Όκταγκον, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Επίσης έχει δουλέψει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Παράλληλα ασχολείται με τον διεθνή πολιτικό ακτιβισμό και ιδιαίτερα με το ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει κερδίσει το βραβείο Κάθρην Τζόνσον, ενώ το 2011 πήρε το βραβείο Χάρολντ Πίντερ για νέους συγγραφείς για το έργο If You Don't Let Us Dream, We Won't Let You Sleep (Αφού δε μας αφήνετε να ονειρευτούμε, δε θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε), που ανέβηκε στο Ρόγιαλ Κορτ το 2013. Η Λαμπεντούζα γράφτηκε ύστερα από παραγγελία του θεάτρου Σόχο του Λονδίνου στο πλαίσιο αφιερώματος στο σύγχρονο πολιτικό θέατρο. Ανέβηκε στο Σόχο την άνοιξη του 2015 και επαναλήφθηκε στο Hightide Festival το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ύστερα από τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε από το κοινό.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη πρεμιέρα του «I love u bubuna» με λαμπερούς καλεσμένους
Επόμενο άρθροΑκρόαση