Οι δράσεις του Θεσσαλικού θεάτρου για το 2020

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ του Ανδρέα Φλουράκη 

Το Θεσσαλικό Θέατρο κατά τη διάρκεια αυτού του περίεργου καλοκαιριού, βαδίζει όπως όλοι οι χώροι των παρασταστικών  τεχνών σε κινούμενη άμμο, αλλά δηλώνει παρόν, δίπλα στους Λαρισαίους που τους αποχωριστήκαμε βίαια με την καραντίνα, δίπλα στους Λαρισαίους που μας έλειψαν.  

Αυτό το καλοκαίρι σκεφτήκαμε αλλιώς, με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και τις πάντα πιθανές αλλαγές των σχεδίων μας (λόγω κορονοιού) και πολλαπλασιάσαμε τις δράσεις μας. 

Με την πρώτη μεγάλη δράση ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ θα έρθουμε εμείς κοντά στους Λαρισαίους  με μικρές αυτοτελείς παραστάσεις: 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 

  1. Περιπατητική μουσική παράσταση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.  

         

  1. Περιπατητική παράσταση με τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόυτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus 
  1. Ιστορίες Καραντίνας και Κορωνοιού 
  1. Ξενάγηση στην παλιά Λάρισα. 

  

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ 

Ένα θεατρικό κείμενο ειδικά γραμμένο  για το Θεσσαλικό θέατρο από τον Ανδρέα Φλουράκη, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού για το θέμα της απόκρυψης πολύτιμων πραγμάτων σε εποχές κινδύνου εμπνευσμένο από την απόκρυψη των αρχαιολογικών θησαυρών όλων των μουσείων της χώρας το 1940. Το ερώτημα που διατρέχει την παράσταση είναι «Τι πολύτιμο διασώζω σε συνθήκες απειλής και κινδύνου». 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας τέλη Ιουλίου και θα παρουσιαστεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους του Νομού μας. 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος ΚορδελάςΜαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. 

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου για τη συνάντηση σωματείων με την υπουργό πολιτισμού
Επόμενο άρθροΤο Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ