Η Εβραία & Το κορίτσι διαμάντι

Αρχείο Παίχτηκε από 15/06/2019 έως 15/06/2019
στο Παραμυθίας
Σκηνοθέτης: Ελένη Μιχελή
Σκηνογραφία: Ελένη Μιχελή
Μουσική: Ελένη Μιχελή

Περιγραφή

Η Εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων Anasa Art παρουσιάζει μια βραδιά μονολόγου . Δύο εξαιρετικά  έργα  που θα παρουσιαστούν για μία και μόνο φορά στο θέατρο Παραμυθίας Αλπέρτα Τσοπανάκη το Σάββατο 15, Ιουνίου,2019 στις 21.30.

Περισσότερα

Ο πρώτος μονόλογος που θα παρουσιαστεί  ειναι το διαχρονικό έργο του Μπέρτολντ Μπρέχτ /

Η Εβραία- Μια γυναίκα μεγαλοαστύ εβραικής καταγωγής παντρεμένη με έναν διευθυντή κλινικής , συνηθισμένη σε μία άνετη ζωή, αποφασίζει μια νύχτα να φύγει ξαφνικά. Τηλεφωνεί σε φίλους και γνωστούς δυλώνοντας πως φεύγει για διακοπές στο Άμστερνταμ. Ο άντρας της αμήχανος δεν την εμποδίζει να φύγει, έχει γίνει και αυτός θύμα της ρατσιστικής προπαγάνδας.

Η εβραία του Μπρεχτ στοχεύει σε μία κοινωνικοπολιτική αφύπνηση του θεατή αλλά και αγγίζει και βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα όσον αφορά τις σχέσεις ζευγαριών μέσα υπό το πρίσμα μιας καταπιεσμένης κοινωνίας.

Ερμηνεύει η Μαριάννα Βασιλείου

 

Ο δεύτερος μονόλογος ειναι ένα έργο έλληνα συγγραφέα του Γιώργου Πολίτη.

Κορίτσι Διαμάντι – Μια γυναίκα έτοιμη να πέσει απο την ταράτσα του σπιτιού της ,κουνάει τα πόδια της στο κενό αναζητώντας τους λόγους που θα μπορούσαν να την κρατήσουν στη ζωή. Αναδρομεί την ζωή της ψάχνοντας απεγνωσμένα να κρατηθεί από μία ευτηχισμένη και ανέμελη στιγμή. Όλη της η ζωή μια προσμονή να αγαπήσει και να αγαπηθεί .Μια ζωή που στηρίζετε πάνω σε ψέματα και θαμμένα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια όταν δυστυχώς θα ειναι πολύ αργά. Η Αγγέλα είναι το κορίτσι διαμάντι πού έχει εκπαιδευτεί να υπακούει και να ανέχεται σιωπηλά.

Θα προσπαθήσει να κόψει το νήμα της ζωής της, ως μία και μοναδική επιλογή που θα ειναι ολότελα δική της.

Ο Συγγραφέας αγγίζει κοινωνικά ζητήματα που αφορούν  τα πρέπει  και το τί ειναι σωστό  καθώς και της οικογενιακές διδαχές που συντάσσουν και διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός παιδιού  έως και την ενηλικίωσή του.

Ερμηνεύει η Σάρα Τερζή