1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

Αρχείο Παίχτηκε από 01/07/2017 έως 13/07/2017

Σχετικά

Ένας νέος θεσμός  για την πόλη, το «Διεθνές Φεστιβάλ  Δάσους»,  εγκαινιάζεται φέτος με την υπογραφή του  Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, φιλοξενώντας  σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από  το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με σπουδαίους καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία,  & το Ισραήλ  καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Επτά  ενδιαφέρουσες  παραγωγές  θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους καθώς και στις κλιματιζόμενες αίθουσες της ΕΜΣ και του Βασιλικού Θεάτρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ  Δάσους χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων :

 • Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου: Σλοβενία - «Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
 • Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου: Ισπανία - Αllegro ma non troppo (ή ...αν η αγάπη είναι τυφλή...γιατί μας κοιτάζει;) (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
 • Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου: Ρουμανία - «Τρικυμία» (ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ)
 • Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου: Ισραήλ - «Plastic Heroes» του Ariel Doron (ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
 • Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου: Πολωνία - MEDEAS ON GETTING ACROSS (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
 • Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου: Πολωνία - «Armine, Sister» (ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)
 • Πέμπτη 13 Ιουλίου: Ελλάδα - «Κύκλωπας» του Ευριπίδη (ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ)

 

 • Σλοβενία - Σλοβένικο Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko ljudsko gledališče Celje)

«Ρόζα Μπερντ / Rose Bernd» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Η Ρόζα Μπερντ είναι η δραματική ιστορία μιας κοπέλας παγιδευμένης σε ένα παραδοσιακό και περιοριστικό περιβάλλον. Η πτώση της σε δυσμένεια είναι αποτέλεσμα των αντισυμβατικών και κοινωνικά μη αποδεκτών ενεργειών της. Το έργο απεικονίζει συγκινητικά την καταστροφή μιας νέας, που ζητά από τη ζωή περισσότερα απ’ όσα μπορεί να της προσφέρει το περιορισμένο περιβάλλον της.

Ο Χάουπτμαν εμπνεύστηκε το θεατρικό έργο Ρόζα Μπερντ από την αληθινή ιστορία της εικοσιπεντάχρονης βρεφοκτόνου Χέντβιχ Ότο. Η νεαρή Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στις επιθυμίες της και στις προσδοκίες των άλλων. Επί τρία χρόνια αναβάλλει τον γάμο της με τον Αύγουστο Κάιλ. Ο πατέρας της επιθυμεί διακαώς ο γάμος αυτός να γίνει και η κόρη του να πάει να ζήσει με τον άντρα της, διότι αυτό θα έλυνε τα οικονομικά του προβλήματα. Ο ήδη παντρεμένος Φλαμ φλερτάρει με τη Ρόζα, προβάλλοντας συνεχώς δικαιολογίες για να μην εγκαταλείψει την ανάπηρη, κατάκοιτη σύζυγό του. Η Ρόζα τον ερωτεύεται. Τότε εμφανίζεται ο Στρέκμαν, κι αποκαλύπτει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι γινόταν ανάμεσα στη Ρόζα και στον Φλαμ. Η Ρόζα μένει έγκυος κι έτσι αποφασίζει τελικά να παντρευτεί τον Αύγουστο, μολονότι δεν είναι αυτός ο πατέρας του παιδιού της. Μια σειρά από κακοτυχίες και κακοπροαίρετες ενέργειες κάποιων φθονερών και πικρόχολων συγχωριανών, εξαναγκάζουν τη Ρόζα να σκοτώσει το μωρό της.

Το θεατρικό έργο του Χάουπτμαν Ρόζα Μπερντ έκανε πρεμιέρα το 1903, στο Deutsches Theater του Βερολίνου. Το 1919 γυρίστηκε σε ασπρόμαυρη ταινία. Το 1957 έγινε μια νέα, έγχρωμη μεταφορά στον κινηματογράφο, και ακολούθησε η μεταφορά στην τηλεόραση το 1998.

Μετάφραση Mojca Kranjc
Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik
Δραματουργός: Nika Leskovšek
Σκηνικά: Marko Japelj
Κοστούμια: Alan Hranitelj
Επιλογή μουσικής και ορθοφωνία: Simon Dvoršak
Χορογραφίες: Magdalena Reiter
Σύμβουλος γλώσσας: Jože Volk
Παίζουν: Branko Završan (Bernd / Μπερντ), Liza Marija Grašič (Rose Bernd / Ρόζα Μπερντ), Andrej Murenc (Christoph Flamm  / Κριστόφ Φλαμ), Lučka Počkaj (Mrs. Flamm / κα Φλαμ), Igor Žužek (Arthur Streckmann / Άρτουρ Στρέκμαν), Aljoša Koltak (August Keil / Αύγουστος Κάιλ), David Čeh (Martin / Μάρτιν), Barbara MedveščekManca OgorevcTanja PotočnikIgor SancinDamjan M. Trbovc (εργάτες)

Με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους

Ώρα έναρξης: 21.15

 

 

 • Ισπανία - Ζero en conducta theatro

«Αllegro ma non troppo» (ή, αν η αγάπη είναι τυφλή, γιατί μας κοιτάζει;)

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,

Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«Μερικές φορές ο Έρωτας είναι τυφλός… κι άλλες φορές είναι οι εραστές που γίνονται αόρατοι. Το Allegro ma non troppo δεν είναι μία ιστορία—είναι διάφορες ιστορίες. Η ιστορία ενός χαδιού, οι περιπέτειες μια λάμπας διαβάσματος που γράφει στον έρωτά της φωτισμένη από το ίδιο της το φως, η ζωή ενός μυστηριώδους όντος που δεν το βλέπουμε αλλά το νιώθουμε… Όλα αυτά τα κομμάτια συνθέτουν ένα ψηφιδωτό όπου, από τον πολύ χορό, εμπλέκεται κι ένα ζευγάρι».

Σε αυτή την οπτική παράσταση, μαριονέτες, αντικείμενα και σωματικό θέατρο χρησιμοποιούνται για να μας μιλήσουν γι’ αυτό το τρελό ον, που διάγει τον βίο του στα τυφλά, κλωτσά χωρίς να ξέρει ούτε ποιον ούτε γιατί, και παρ’ όλα αυτά αξίζει έναν φόρο τιμής: την αγάπη.

Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.

Εκείνη: Julieta Gascón

Εκείνος: José Antonio Puchades (Putxa)

Αρχική ιδέα, δραματουργία, σκηνοθεσία: Julieta Gascón and Putxa

Βοηθός σκηνοθετών: Remo di Filippo

Δημιουργία χαρακτήρων: Zero en Conducta and Cecilia Plaza

Σκηνικά: Zero en Conducta

Τεχνικός: David Maqueda

Cultural Promoter: Bernabé Rubio - Rotativa Performing Arts

 Ώρα έναρξης: 21.15

 

 

 • Ρουμανία - Εθνικό Θέατρο «Ίων Λούκα Καρατζιάλε» (Teatrul Naţional “I. L. Caragiale”)

«Τρικυμία»

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Θέατρο Δάσους,

Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ένα παραμύθι για έναν έκπτωτο δούκα, που αργότερα γίνεται ο μάγος Πρόσπερο, και για την κόρη του, τη Μιράντα. Μια κωμωδία γεμάτη αυταπάτες και φαντασμαγορία, ένα κείμενο για την εξουσία και την εκδίκηση—πέρα από κάθε κριτική ερμηνεία, η Τρικυμία πραγματεύεται τη δημιουργική δύναμη της τέχνης και της φαντασίας. Η γνώση του Πρόσπερο ξεπερνά τους νόμους των ανθρώπων, ελέγχει τη φύση, ηρεμεί τα πνεύματα και φέρνει την αγάπη. Η διανομή των ρόλων είναι εντυπωσιακή, η παράσταση ξεχειλίζει από ενθουσιώδεις ρυθμούς, χιούμορ και συναίσθημα· η πληθωρική της πλαστικότητα και το τέμπο της μουσικής υπόκρουσης παραμένουν ολοζώντανα στον νου των θεατών πολύ μετά την αποχώρησή τους από το θέατρο.

Μια ζωηρή παράσταση που ξεχειλίζει από ταλέντο, ζωντάνια, μουσική, κίνηση. Όσο γρήγορος και χαρωπός είναι ο ρυθμός της, τόσο πιο βαθιά στοχάζεται ο θεατής. Ο σκηνοθέτης κατέχει τέλεια την τέχνη της αμφισημίας—κινείται εύκολα από το ένα επίπεδο στο επόμενο, από το όνειρο στην παρωδία, από τον ρομαντισμό στο γκροτέσκο, από τη φαντασμαγορία στον έλεγχο της σκηνής.

Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη του Alexander Morfov, του σημαντικού Βούλγαρου Σκηνοθέτη (Δον Ζουάν, Εθνικό Θέατρο Σόφιας 2011), αυτή τη φορά με το σαιξπηρικό αριστούργημα της Τρικυμίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρόσπερο, τον καταξιωμένο σαιξπηρικό ηθοποιό και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου, Ίωνα Καραμήτρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πάνω από 70 συντελεστές που μεταφέρει την ατμόσφαιρα του παραμυθιού με τους ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς στο σκηνικό μιας άγνωστης γης (terra incognita) μακριά από τον “πολιτισμένο” κόσμο, όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

Μετάφραση: Radu Nichita, Nina Cassian

Παίζουν: Ion Caramitru (Πρόσπερο), Alexandra Sălceanu (Μιράντα), Mihai Călin (Κάλιμπαν), Istvan Teglas (Άριελ), Alexandru Călin (Φέρντιναντ), Gavril Pătru (Σεμπάστιαν) Ioan Andrei Ionescu (Αντόνιο), Andrei FInţi (Αλόνσο), Vitalie Bichir (Γκονζάλο), Marcelo S. Cobzariu (Στέφανο), Mihai Calotă (Τρίνκουλο), Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam (Ναύτες, πνεύματα, πλάσματα του νησιού)

Σκηνοθεσία και μουσική επένδυση: Alexander Morfov

Βοηθός σκηνοθέτη: Patricia Katona

Σκηνογραφία: Nikola Toromanov

Βοηθός σκηνογράφου: George Pomponiu

Σχεδιασμός κοστουμιών: Andrada Chririac

Βοηθός σχεδ. Κοστουμιών: Daria NiGht

Χορογραφίες: Florin Fieroiu

Μουσική διδασκαλία: Lucian Maxim

Σχεδιασμός φωτισμού: Chris Jaeger

Stage managers: Viorel Florea, Silviu Negulete 

Υποβολέας: Angelica Manciu

Ήχος :Sorin Brehuescu

Φωτισμός: Ionel Docan

Χειρισμός dimmer: Mircea Mitroi,

Media: Constantin Șimon

Χειρισμός media: Andrei Florea

Συντονισμός σκηνής:  Eugen Mareș

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Ώρα έναρξης: 21.15

 

 

 • Ισραήλ - Hanut 31 Theatre

«Πλαστικοί ήρωες / Plastic Heroes» του Ariel Doron

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σε λίγο αρχίζει ο πόλεμος,

ήρθε η ώρα να γίνουμε ήρωες.

Μα οι στρατιώτες είναι πλαστικοί,

το πεδίο μάχης ένα τραπέζι

κι η πατρίδα μόνο μια μακρινή εικόνα σε μια οθόνη.

Σε μια μάχη χωρίς ξεκάθαρο εχθρό ή στόχο,

τα όρια πραγματικότητας και φαντασίας θολώνουν:

συμβαίνουν στ’ αλήθεια όλα αυτά,

ή είναι απλά ένα παιχνίδι;

Οι Πλαστικοί ήρωες είναι ένα διασκεδαστικό κολάζ από πολεμικές εικόνες που προέρχονται αποκλειστικά από εμπορικά παιδικά παιχνίδια, γεμάτο εκπλήξεις και γρήγορους ρυθμούς.

Καθώς ζωντανεύουν τα αποκαλούμενα «αθώα» παιδικά παιχνίδια, πάνω στο τραπέζι εμφανίζονται η βία, η επιθυμία, το μίσος και ο φόβος – και η αθωότητα των παιδικών παιχνιδιών συναντά τη ματωμένη πραγματικότητα του πολέμου των ενηλίκων.

Συνδυάζοντας ποικίλες τεχνικές χειρισμού αντικειμένων, βίντεο και ηθοποιίας, το έργο καταφέρνει να είναι συγχρόνως αστείο και οδυνηρό, και πραγματεύεται δύσκολα θέματα, ενώ παράλληλα χαρίζει στους θεατές μια δυναμική και αναζωογονητική εμπειρία κουκλοθεάτρου.

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Δημιουργία και ερμηνεία: Ariel Doron

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Shahar Marom

Συν-σκηνοθέτες: Rotem Elroy and David Lockard

Κατασκευή αντικειμένων: Chinese People

Βίντεο: Anael Resnick, Ariel Doron

* Η παραγωγή της παράστασης έγινε με την υποστήριξη του Hanut 31 Theatre

Ευχαριστούμε τους: Anael Resnick, Daniel Cohen Levi, Yoav Weiman, Anat Arbel, Nufar Sela, Lior Rachmilevitz, Pandora Collective

Ώρα έναρξης: 21.15


 

 • Πολωνία - Teatr Zar, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι

«Medeas on getting across»

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,

Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η παράσταση Medeas  εξερευνά ένα οικουμενικό και απολύτως σύγχρονο πρόβλημα – τη μετανάστευση.

Είναι μια μουσική παράσταση βασισμένη σε αραβικά, περσικά και κουρδικά τραγούδια, που ερμηνεύουν επιλεγμένοι τραγουδιστές. Η παράσταση αυτή εξερευνά ενδελεχώς τα βαθύτερα όρια του βιώματος της απόρριψης.

Ηθοποιοί / μουσικοί: Davit Baroyan, Jarosław Fret, Aleksandra Kotecka, Selda Őztűrk, Simona Sala, Orest Sharak, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

Κείμενο:  Dimitris Dimitriadis
Φωτισμός: Maciej Mądry
Μουσική δραματουργία, εγκατάσταση, σκηνοθεσία: Jarosław Fret, Simona Sala

Ώρα έναρξης: 21.15 (10/07 & 11/07) & 19.15 (13/07)

 • Πολωνία - Teatr Zar, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι

«Αρμίν, αδερφή / Armine, Sister»

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών

Βασιλικό Θέατρο,

Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

 Η παράσταση Αρμίν, αδερφή αναφέρεται στην ιστορία των Αρμενίων της Ανατολίας και στην παραλίγο εξόντωσή τους στις αρχές του 20ου αιώνα. Το έργο εξετάζει ιστορικά θέματα-ταμπού και ιστορικές ανακρίβειες, σε αντιπαράθεση με το καθήκον κατάθεσης της αλήθειας. Παίζουν μουσικοί από διάφορες σχολές της Μικράς Ασίας, της Ανατολίας και του Ιράν.

Ηθοποιοί / μουσικοί: Davit Baroyan, Ditte Berkeley, Przemysław Błaszczak, Alessandro Curti, Jarosław Fret, Murat Içlinalça, Dengbesz Kazo, Aram Kerovpyan, Vahan Kerovpyan, Kamila Klamut, Aleksandra Kotecka, Simona Sala, Orest Sharak, Mahsa Vahdat, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

Υπεύθυνος modal song studio: Aram Kerovpyan

Φωνητική συμβολή: Virginia Pattie Kerovpyan

Φωτισμός: Maciej Mądry

Μουσική δραματουργία, εγκατάσταση, σκηνοθεσία: Jarosław Fret

Ώρα έναρξης: 21.15

 

 

 • Ελλάδα - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη

Θέατρο Δάσους,

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

 Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Στη χώρα των Κυκλώπων ο ξένος δεν περιθάλπεται, δεν φιλοξενείται, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή κατασπαράσσεται. Εκεί δεν μπορείς να είσαι ούτε καλός ούτε κακός. Εκεί μπορείς να είσαι μόνο φοβισμένος και απελπισμένος ή σκληρός και ανελέητος. Τα πρόσωπα του Ευριπίδη ακροβατούν ανάμεσα στην ελαφράδα, τη γελοιότητα, την πονηριά, τον καιροσκοπισμό, την ηθική παρακμή, την αγριότητα. Γελοιοποιούν και γελοιοποιούνται. Συντρίβουν και συντρίβονται.

Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία.

Στο κείμενο της παράστασης έχουν προστεθεί αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου και από το Ειδύλλιο ΙΑ' (Κύκλωψ) του Θεόκριτου, σε μετάφραση του  Παντελή Μπουκάλα.

 Μετάφραση:Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία:Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά - Κοστούμια:Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης:Ερμής Μαλκότσης
Μουσική:Λευτέρης Βενιάδης
Φωτισμοί:Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθοί σκηνοθέτη:Έφη Ρευματά, Θανάσης Ζερίτης
Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου:Μυρτώ Κοσμοπούλου
Παίζουν:
Στεφανία Γουλιώτη (Κύκλωπας), Άννα Καλαϊτζίδου (Οδυσσέας), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Σιληνός), Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου (Σάτυροι), Έφη Ρευματά (Κομπάρσος)

Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου & Βίκυ Στρατάκη

Ώρα έναρξης: 21.15

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

 

 

Παράλληλες Δραστηριότητες Διεθνούς Φεστιβάλ

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ο Γιάροσλαβ Φρετ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην Πολωνία και σκηνοθέτης, ο Αριέλ Ντορόν, ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Ισραήλ και οι Putxa και Julieta Gascón από τον θίασο Zero en Conducta Teatro της Ισπανίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και τις αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του, (Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 11π.μ., στο άνω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου).

Εισιτήρια: Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€
Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€

Τιμές εισιτηρίων, μόνο για τον Κύκλωπα:
Τιμή προπώλησης (έως και 15 μέρες πριν την παράσταση): 10€
Τιμή προπώλησης: 12€
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό/ 65+ / Ομαδικό: 10€
ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8€
Προπώληση: - Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
- Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
- Ticket hour.gr
- Καταστήματα Γερμανός
- OTESHOPS

Προπώληση εισιτηρίων, μόνο για τον Κύκλωπα:
- Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
- Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
- Ticket hour.gr
- Καταστήματα Γερμανός
- OTESHOPS
- Viva.gr
11876, Seven Spots, Media Markt