Ευσέβιος και Φλορεστάν

Αρχείο Παίχτηκε από 19/05/2022 έως 19/05/2022
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Σύλληψη: Διονύσης Γραμμένος
Κείμενο: Χρύσα Ξουραφά
Σκηνοθέτης: Λάμπης Ζαρουτιάδης
Σκηνογραφία: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Ερμηνεύουν: Αιμίλιος Χειλάκης
Παίζουν μουσική: Γιώργος Δασκαλάκης (βιολί), Ευαγγελία Χατζηπέτρου (βιολί), Αντώνιος Τζιβενής (βιόλα), Ελένη Σοφία Ζήβα (βιολοντσέλο), Αλεξία Μουζά (πιάνο), Άννυ Φασσέα (υψίφωνος)

Περιγραφή

Oι μουσικοί της ΕΛΣΟΝ παρουσιάζουν επιλεγμένα έργα μουσικής δωματίου του Σούμαν, και ο Αιμίλιος Χειλάκης υποδύεται τον μεγάλο ρομαντικό συνθέτη στο θεατρικό έργο της Χρύσας Ξουραφά. Ανάμεσα σε αυτά, η Kreisleriana για πιάνο, τραγούδια από τον κύκλο Dichterliebe (Η αγάπη του ποιητή), το Κουαρτέτο για έγχορδα, οι Παραμυθένιες εικόνες για βιόλα και πιάνο και τα Πέντε κομμάτια σε παραδοσιακό ύφος για βιολοντσέλο και πιάνο.

Περισσότερα

Φανταστικές φωνές και ήχοι στο μυαλό του Robert Schumann

Ο εσωστρεφής, στοχαστικός Ευσέβιος και ο φλογερός, παράφορος Φλορεστάν είναι δύο φωνές στο μυαλό του Σούμαν και σταθεροί συνοδοιπόροι του στη δημιουργία, όσο και η γυναίκα του Κλάρα. Η ΕΛΣΟΝ παρουσιάζει ένα έργο που συνδυάζει τη μουσική και το θέατρο στα πρότυπα του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος έγραψε μουσική για πολλά λογοτεχνικά έργα και αγάπησε το θέατρο και τη λογοτεχνία σχεδόν όσο και τη μουσική.

Συμπαραγωγή: Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φωτογραφίες