2ο μουσικό Φεστιβάλ Camino Contro Corrente

Περιγραφή

Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάζονται με το 12Ο Φεστιβάλ Camino Contro Corrente που διοργανώνεται στην πόλη Camino al Tagliamento της Ιταλίας με διοργανωτές τους Ricardo Vaglini, Francesco Zorzini και Valentina Merzi στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος της Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia.

Περισσότερα

Το 12ο μουσικό Φεστιβάλ Camino Contro Corrente

πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά

με τη συμμετοχή δύο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών

από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (το οποίο διοργανώνει η ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο «ΤΕΡΨΙΣ» και με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας) ταξιδεύει στο 12ο Φεστιβάλ Camino Contro Corrente. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι δράσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στο κανάλι του στο YouΤube.

Το Φεστιβάλ Camino Contro Corrente είναι σταθερά προσηλωμένο στη σύγχρονη μουσική δημιουργία, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια «ζωντανή» πλατφόρμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Στην συναυλία που θα προβληθεί, θα απολαύσουμε Έργα Μουσικής Δωματίου Ελλήνων Συνθετών για Ούτι και Κιθάρα. Ο Νικόλας Παλαιολόγος (Ούτι) και ο Αντώνης Κουφουδάκης (Κιθάρα) μας παρουσιάζουν πρωτότυπα έργα μουσικής δωματίου, τα οποία έχουν γραφτεί και αφιερωθεί στο συγκεκριμένο ντουέτο. Τα περισσότερα από τα έργα που θα ακούσουμε είναι εμπνευσμένα από το προσφυγικό ζήτημα. Οι συνθέτες των έργων ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση των δύο καλλιτεχνών και έτσι, για πρώτη φορά, τα δύο αυτά όργανα συναντιούνται στη σκηνή παρουσιάζοντας ρεπερτόριο μουσικής δωματίου.

Οι σύνθετες που θα ακούσουμε με σειρά εμφάνισης είναι οι:

Στάθης Γυφτάκης, Θοδωρής Παναγόπουλος,Κώστας Ηλιάδης, Γιώργος Νούσης, Νικόλας Παλαιολόγος.

Το ντουέτο ξεκίνησε τον χειμώνα του 2016, με σκοπό να ενώσει τον μουσικό κόσμο της Δύσης και της Ανατολής. Ήδη, στα τέσσερα χρόνια της πορείας του, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διοργανώσεις τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Στο link που ακολουθεί, στις 23-1-2021, ημέρα Σάββατο και ώρα Ελλάδος 20:15 μπορείτε να παρακολουθήσετε την συναυλία στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=i6I-8IBCnwU&ab_channel=CaminoControCorrente