4η Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Αρχείο Παίχτηκε από 23/07/2017 έως 25/09/2017
στο

Σχετικά

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, και έχει ήδη λειτουργήσει σε τρεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του θεσμού, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και με συνδιοργανωτές, το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γης, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της 4ης διοργάνωσης, που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι και πάλι αφιερωμένο σε οκτώ μονολόγους, με διακεκριμένους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Θεάτρου:

Θανάσης Βισκαδουράκης, Βασίλης Βλάχος/Θοδωρής Προκοπίου, Μάριος Ιορδάνου/Σοφία Καζαντζιάν, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Εύα Καμινάρη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αγλαϊα Παππά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος στην παρουσίασή του, Νοιώθω πως όλοι μας προσφέρουμε ένα χέρι και αναζητούμε ένα άλλο χέρι για μια χειραψία πνευματικής αλληλεγγύης… Άλλη μια φορά στις “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” θα αναζητήσουμε τον Άλλον.

 

Το 4ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα διαρθρωθεί ως εξής:

 • Πριν από την έναρξη του κυρίως Φεστιβάλ, υπό τη μορφή προ-φεστιβαλικής εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά το αρχαίο δράμα. Για φέτος έχει επιλεγεί η αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία της μεγάλης ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου, Αγλαϊας Παππά.

(οι προηγούμενες αντίστοιχες παραγωγές ήταν τα έργα Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες (2016), Αισχύλου Ικέτιδες (2015), Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι (2013) και Ευριπίδη Τρωάδες (2012).

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η «Αντιγόνη» θα ταξιδέψει στο Ναύπλιο, για μία και μοναδική παράσταση στο ΦΟΥΓΑΡΟ, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 • Ο κύριος κορμός του Φεστιβάλ Θεάτρου θα διεξαχθεί μεταξύ 2 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου, με οκτώ επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις.
 • Τις θεατρικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν όπως πάντα δύο μουσικές συναυλίες, μία στην έναρξη (2/8) με τον Σωκράτη Μάλαμα και μία στη λήξη (2/9) με τον Όθωνα Μεταξά.
 • Τις ημέρες των παραστάσεων του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο «Να είμαι πάντα Άλλος»
 • Τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των μετα-φεστιβαλικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν λογοτεχνικές συναντήσεις με διακεκριμένους ποιητές και πεζογράφους.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

 • 23 έως 27/7 Προφεστιβαλική Εκδήλωση, Σοφοκλή “Αντιγόνη”, παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά
 • 2/8 Έναρξη Φεστιβάλ, Μουσική Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα
 • 6/8 Αφήγηση Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου Φ “Τόξου θέσις” και Χ “Μνηστηροφονία”, με την Αγλαΐα Παππά. Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης. Στο Μπάσο ο Απόστολος Καλτσάς.
 • 9/8 “Ο Κρητικός – (Ύμνος εις τον Έρωτα)”του Διονύσιου Σολωμού με τον Μάριο Ιορδάνου, τη Σοφία Καζαντζιάν και το Βαλεντίνο Βαλάση. Σκηνοθεσία, Μουσική διασκευή και Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου. Θεατρική διασκευή / Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
 • 13/8 “Caveman” του Rob Becker με το Θανάση Βισκαδουράκη. Μετάφραση: Ερατώ Τάττη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου.
 • 16/8 “Μάρτυς μου ο Θεός”, του Μάκη Τσίτα με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη. Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη.
 • 19/8 Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία”, μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μάνια Παπαδημητρίου. Κείμενα – τραγούδι: Μάνια Παπαδημητρίου. Πιάνο – τραγούδι: Άρης Γραικούσης.
 • 23/8 “Εκτός ύλης”, του Κώστα Λεϊμονή με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαϊδη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κων/νος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος.
 • 26/8 “Αντριάνα”, του Θανάση Παπαγεωργίου με την Εύα Καμινάρη. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου.
 • 30/8 “Χωρίς σκιά”, του Γιώργου Δουατζή με το Βασίλη Βλάχο. Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης. Συμμετέχει ο ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου
 • 2/9 Λήξη Φεστιβάλ, Μουσική Συναυλία με τον Όθωνα Μεταξά

 

Παράλληλη Εκδήλωση

τις ημέρες των παραστάσεων, από 2/8 έως 2/9 και ώρες 19.30 έως 22.30.

«Να είμαι πάντα Άλλος», Έκθεση Φωτογραφίας του Θεοδόση Καραμάνου.

 

4 έως 25/9 Μεταφεστιβαλικές Εκδηλώσεις

4/9 “Ναυαγού Τάφος Ειμί ”, Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Τασούλας Καραγεωργίου από τη Δήμητρα Μπεχλικούδη, δ.φ., επίτιμη Σχολική Σύμβουλο.

11/9 Διάλεξη: “Οι απαρχές της Διονυσιακής λατρείας”, Χρίστος Δάλκος, δ.φ., συγγραφέας.

16/9 Βραδυά Χορού: Ομάδα Χορού “Ερατώ Danzarte Project. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μαρία Ασωνίτη.

18/9 Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γιάννη Πατίλη από την Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ., ποιήτρια, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

20/9 Παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Σωτηροπούλου “Tί… είπαμε ότι είναι ο έρωτας;”

25/9 Παρουσίαση του πεζογραφικού έργου του Γιάννη Ατζακά, με επίκεντρο το έργο “Θολός Βυθός” από τη Δήμητρα Μπεχλικούδη, δ.φ., επίτιμη Σχολική Σύμβουλο.

 

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

Εισιτήρια: Με ελεύθερη είσοδο