Αχ, Ρωξάνη!!!...

Αρχείο Παίχτηκε από 25/02/2016 έως 21/04/2016
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 105'
Κείμενο: JEAN CASSIES
Μετάφραση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Σκηνοθέτης: JEAN CASSIES
Τραγουδούν: ΡΩΞΑΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Περιγραφή

Πώς ονειρεύεται μια λυρική τραγουδίστρια την καριέρα της; Από ποιες συμπληγάδες πρέπει να περάσει; Και τελικά πού μπορεί να καταλήξει; Μπορεί μία φωνή να ξεκινάει με τον Kurt Weill, μετά τον Handel και τους ABBA? Θα καταφέρει τελικά να φτάσει κάπου; Και πού;

Περισσότερα

OPERA – CABARET

21 Απριλίου 2016

Ταξίδια με καλεϊδοσκόπιο... έτσι θα λέγαμε το όνειρο της Ρωξάνης.

Η Ρωξάνη με τα πολλά πρόσωπα: Τραγουδίστρια του Καμπαρέ, βεντέτα του Μιούζικ Χώλ, σουρεάλ ντίβα της Όπερας, αλλά και κάτι ακόμα...

Η Ρωξάνη ξαναζωντανεύει τον Bizet και τον Μassenet, τον Bernstein και την Piaf, τον Gounod και τον Puccini, τον Cole Porter και τoυς Queen σε πρωτότυπες ερμηνείες ορμητικές, συναισθηματικά φορτισμένες, η Ρωξάνη μας παρασύρει στο όνειρό της, όνειρο  μιας νέας γυναίκας που το τραγούδι είναι γι’ αυτήν όλη της η ζωή.

Ένας Γάλλος σκηνοθέτης την οδηγεί διεισδυτικά σ΄αυτό το παράξενο όνειρο, όπου ο καθένας ταυτίζει την επιθυμία του να μπορέσει να εκφραστεί. Ποιος άραγε δεν ένοιωσε μια μέρα στα πιο τρελά του όνειρα την επιθυμία να είναι ωραίος όπως ο Απόλλωνας, πλούσιος όπως ο Ωνάσης, ή ακόμη να έχει λίγη από την λάμψη της Μαρία Κάλλας?..

Μία μουσική παράσταση-έκπληξη σε κείμενο και σκηνοθεσία του Jean Cassies, με τα μαγικά πλήκτρα του Γιώργου Τσοκάνη και τα υπέροχα κοστούμια του Georges Villard.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ερμηνεία: ΡΩΞΑΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Σοπράνο
Σύλληψη, Κείμενα-Σκηνοθεσία: JEAN CASSIES
Κοστούμια: GEORGES VILLARD
Μετάφραση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Πιάνο-πλήκτρα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ
Με την υποστήριξη: ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -  ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

1