Αγάπη

Αρχείο Παίχτηκε από 30/05/2017 έως 30/05/2017
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Διάρκεια: 70'
Σκηνοθέτης: Ηλίας Κουνέλας
Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Παναγιώτης Καμμένος, Χάρις Καρνέζη, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπτη, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή

Περιγραφή

Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Περισσότερα

ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

μια τριλογία για την καλή αφήγηση

στο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Mε την τρίτη μεταμεσονύχτια  παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, Ηλία Κουνέλα,    ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Μαΐου, λίγες μέρες μετά από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος, η τριλογία  για την καλή αφήγηση,  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

( ώρα έναρξης  23:00φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην ανάληψη της ψυχής και ασχολείται μ’ αυτό που ο άνθρωπος δε θα μπορούσε ποτέ να παρατηρήσει όσο είναι ζωντανός. Τι θα αφηγούνταν όμως η ψυχή ύστερα από τις σαράντα μέρες της περιπλάνησης της;
Θυμίζουμε ότι η «τριλογία της  ΑΓΑΠΗΣ»  έχει ως κεντρικό της άξονα την αναζήτηση του κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΦΗΓΗΣΗ :

Καλή αφήγηση ονομάζω, όχι μόνο, εκείνη που εστιάζει στην θετική πλευρά της ζωής, αλλά και εκείνη που αποπειράται να διακρίνει το καλό δίπλα ή μαζί με το κακό. Η καλή αφήγηση ανέχεται το κακό, αλλά όπως τα μάτια ενός παιδιού, διακρίνει και το καλό. Έτσι, στην ουσία γεννιέται μια ολιστική αφήγηση που αν δοκιμάσει να ξανά–αφηγηθεί τον άνθρωπο από την αρχή, μόνο καλή μπορεί να είναι. Χωρίς να εθελοτυφλεί στο κτήνος, ψεύτης, ζώον, δεν παραλείπει και την ποιητική, ανθρώπινή του διάσταση – τρυφερός, εξομολογητικός, πλησίον.

Ηλίας Κουνέλας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης

 

 

Βίντεο